OPREZ: PRED NAMA JE ZAGRLJAJ MESECA I MARSA U VODOLIJI. ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO?

Pred nama je kosmička iritacija koja će da se manifestuje kroz napet aspekt tranzitnog Meseca koji će u 13:51 časova da se zagrli sa Marsom u znaku Vodolije, tačnije u jedanaestoj kući prirodnog horoskopa. Mesec se odnosi na narodnu masu, skup ljudi, ali na ličnom planu vlada psihom, emocijama, povezan je sa porodičnim gnezdom, majkom, jastukom, vodom, dušom. Planeta Mars je vladar Ovna, suvladar je Škorpije i u astrološkoj simbolici vezuje se za agresiju, tuču, sukobe, povrede, posekotine, opekotine, rat, požare, nemire, ljutnju, stres, bes.

Na ličnom planu ovaj aspekt proizvešće nemir, vrtoglavice, aritmiju, raspravu, povišenu temperaturu, a naglašene su i svađe, pa učinite sve da izbegnete bilo kakvu raspravu sa ljudima koji će da budu negativno naelektrisani. Mogući su ljubavni problemi ali i neprijatnosti kroz polje prijatelja ali i finansija i porodice. Ovo je vreme kada se dešava navala jakih emocija kao i nekontrolisani izliv ogorčenosti uz glasno raspravljanje. U žiži će da budu svađe sa ženskim licima ( posebno sa majkom) pa se primirite i nemojte da nasedate na provokacije.

Na globalu su aspektovane erupcije vulkana, zemljotresi, olujni vetrovi i požari. Moguće su nagle promene vremena kao i nestanak električne energije usled nevremena. Klonite se bilo kakvih skupova na kojima će da bude velika koncentracija ljudi. Ova konjunkcija budi narod na revoluciju pa ako ne želite da budete povređeni ili kažnjeni, izbegavajte buntovništvo. Nažalost, naglašeni su ubodi noževima, požari zbog neispravnih instalacija kao i kvarovi tehnike. Nemojte ići u gužvu odnosno u ugostiteljske objekte jer su tamo moguće tuče ili obračuni iz vatrenog oružja.

Nemojte danas nikome da pozajmljujete pare niti da pokrećete važne aktivnosti u vezi sa finansijama. Posebno izbegavajte davanje novca prijateljima jer se zbog para mogu desiti sukobi kao i žustre svađe. Konjunkcija je veoma jak aspekt i jag a odmilja zovem zagrljaj, ali pošto će se Mesec naći u iritaciji sa Marsom, potreban je oprez i budnost na svim nivoima našeg postojanja. Za vreme trajanja konjunkcije okom ovog četvrtka moguće je da doživite susret koji će da vas uznemiri, proizvede paniku, nervozu, duboke uzdahe i želju da pobegnete od svih i svega.

Savetujem vam izolaciju i opreznost, jer ko se čuva, njega i Bog čuva.

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije

ASTRO RAZOTKRIVANJE: ZAŠTO SU BLIZANCI NAJŠARMANTNIJI ZNAK ZODIJAKA?

U neka davna vremena, kada su ljudi tek počinjali da hodaju zemljom, učili prve korake praveći iskonska iskustva koja se nalaze u dubinama naše podsvesti, jedan čovek je izgovorio reč, učeći ostale govoru, a kasnije i pisanju. To je bio čovek brzog intelekta, jake potrebe za verbalnim izražavanjem i, skoro sasvim sigurno, rođen u znaku Blizanaca. Kako je išao u korak sa vremenom, izmislio je telegraf, telefon, mobilni telefon, internet. Šta je sledeće? Samo oni znaju, slute ili hvataju, misao koja munjevitom brzinom dobija informacije iz poznatih i nepoznatih izvora. Njihov mozak je kao radio antena koja registruje apsolutno sve ono sto prosečan ljudski um ne može da preradi.

ASTRO RAZOTKRIVANJE: ZBOG ČEGA SU VAGE DOBRODOŠLE U SVAKO DRUŠTVO?

Vaga je znak u kojem Sunce zalazi, u kom se sve lagano stišava i smiruje. Zodijački znak iz kojeg izbija smiraj dana i zalazak Sunca, jedna veoma mirna energija. Vage su same po sebi naizgled mirne, a bije ih glas da su neodlučne i da se večito premišljaju. To je istina, jer svi znamo da večito nesto vagaju, ali onaj tas koji je teži, tačnije gde oni sami imaju više koristi, uvek prevagne. Dugo se oni razmišljaju, jer im je u biti da budu pravdeni.

ASTRO RAZOTKRIVANJE: KAKVA SU LICA ROĐENA U ZNAKU DEVICE?

Jesenje veče, pljusak, grmljavina… sastavilo se nebo sa zemljom, na ulicama je tek poneki prolaznik koji žuri da nađe sklonište. Žena srednjih godina užurbano korača prema svojoj kući, gunđajući sebi u bradu zašto se zatekla na ulici po takvom vremenu. Dok nervzno hita i razmišlja o obavezama koje je čekaju kod kuće, o pokisloj i uprljanoj odeći… iz daljine čuje kako dopire zapomaganje bespomoćnog mačeta.

ASTRO RAZOTKRIVANJE: ZAŠTO JE RAK VEOMA SPECIFIČAN ZNAK HOROSKOPA?

Žena s bebom u naručju, uživa u dojenju svog deteta… pušta kroz grudi svu svoju bezuslovnu ljubav i time hrani svoje tek rođeno čedo. Tipičan opis mesečevog znaka, a to će najbolje razumeti majke, ako se sete svog prvog kontakta s bebom i osećanja univerzalnog blaženstva, te snažne emocije koja preplavljuje dušu. Takvim životom ovaj horoskopski znak živi tokom celog svog veka, sav satkan od emocije, koja nekada guši njegove bližnje. Ako ste muškarac, setite se svog detinjstva i majke koja vas drži na krilu uplakanog, jer ste poderali kolena. Zaboravili ste bol, ali ste zapamtili tu količinu nežnosti i ljubavi. To je Rak, bilo da je ženski ili muški pripadnik znaka.

ASTRO RAZOTKRIVANJE: ZAŠTO SU ŠKORPIJE ČAROBNJACI NOVOG DOBA?

Rat uvek izvuče ono najgore iz ljudi. Ne bi se moglo reći – ono životinjsko, jer životinje ne mogu biti toliko okrutne kao čovek pretvoren u zver. Nažalost, u toj senci smrti najviše stradaju nemoćni i nevini. Zamislite scenu rata gde opasnost vreba iz vazduha, iza ćoska, iz zasde… gde se više ne zna ko je prijatelj, a ko neprijatelj. Kolika je bol svih tih nevinih duša jer im se oduzima dostojanstvo, kao i pravo na život… Kasno popodne, vojnici spremaju likvidaciju nevinih građana… Zveri obučene u vojnike, nije važno da li su ekstremisti, da li su sunarodnici, špijuni… sejači smrti laganim hodom, posmatraju svoje žrtve, udarajući ključevima po rukama… ne bi li ih do kraja izmučili strahom i čekanjem na smrt.