KONAČNO PREDAH: MERKUR JE KRENUO DIREKTIVNO, ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO?


Ako se vratimo unazad tri nedelje može samo da nam se smuči od pomisli šta se to sve dešavalo za vreme dok je Merkur bio u fazi svoje retrogradnosti u znaku kardinlanog i vatrenog Ovna. Tehnika se kvarila, štete su se nizale jedna za drugom, komunikacija je bila otežana, dešavale su se svađe i prekidi kontakata, nerazumevanje, pogrešna interpretacija reči, zastoji, ograničenja, blokade, gubitak dokumenata, razne greške, kvarovi na automobilima i kućanskim aparatima, niko nikog nije razumeo i svako je igrao neku svoju igru. Tako je moralo da bude. Planeta Merkur je vladar prirodne treće i šeste kuće horoskopa odnosno Blizanaca i Device.

Simbolički gledano odnosi sena saobraćaj, puteve, prevozna sredstva, transport, trgovinu, svaki vid komunikacije, uma, intelekta, govora, pisanja, izdavaštva, banaka, posla, pružanja usluga, pa čak i zdravlja jer je vladar prirodne šeste kuće koja nas podseća da je kvalitetna i raznovrsna ishrana ključ dobrog zdravlja i dugovečnosti.  Možda ćete baš sada rešiti da krenete sa nekom dijetom ili posebnim režimom ishrane, ali eto nije vam se dalo ili ste se ulenjili i čekali neko bolje vreme. E,  pa dočekali ste to bolje vreme kada treba da se pokrenete, donesete važne odluke i pozavršavate sve ono što vam se nije dalo proteklih 21 dan.

 

 

 

Neki od vas imali su problema sa koncentracijom, smorenošću, uznemirenom psihom, zaboravnošću, slabim prilivom finansija, a dešavalo se i to da padnu ružne reči među braćom, sestrama, roditeljima, rođacima, komšijama ili saradnicima na poslu. Nekima je dete popustilo u školi, imalo sportsku povredu, bežanje sa časova ili problem sa lošim društvom. Bilo je nerazumevanja između radnika i poslodavaca, zdravstvenih tegoba zbog premorenosti na poslu ali i nezadovoljstva radnom atmosferom i kašnjenjem teško zarađenog novca.

 

 

U ljubavnim vezama i brakovima sve je prštalo od međusobnih optužbi, poruke su lutale, neki su ih slali više puta jer iz prvog pokušaja nisu mogle da odu. Znam i one koji su za vreme retro merkura započeli posao od kog su odustali veoma brzo. Raskidi, razvodi, troškovi, čudni ugovori sa zamkama poput fus note provlačili su se na razne načine kroz život običnih ljudi. Udesi su bili učestali, sekiracija zbog dece takođe, kao i incidenti prilikom parkiranja kola u rikverc. Pošiljke su kasnile ili su bile otišle na pogrešne adrese.

 

 

Došlo je vreme da se olobodimo od svega što sam pobrojao  kao negativnosti koje su nas mučile u ove tri nedelje koliko je Merkur bio retrogradan. On je krenuo direktivno sa četvrtog stepena Ovna. Dakle, on je sada u prvom polju horoskopa. Idealno je vreme da počnete praviti planove za unapređenje kvaliteta života. Vreme je za akciju. Vreme je da se istaknete, takmičite i pobedite. I sve se tako lepo namestilo jer je i sam Gospod rešio da nam omogući nesmetanu komunikaciju, bezbedna putovanja, jasnoću u razgovorima među ljudima ali i kvalitetne kupovine. Učenje će da ide nogo lakše nego do sada. Ugovori koje potpišete u narednim danima biće plodni i trajni. Uzmite papir i olovku u ruke i ispišite veliki životni planer 2018. i radite na sebi. Merkur će u znaku Ovna da bude sve do 13. maja kada će da uđe u znak Bika i drugo polje prirodnog horoskopa. Želim vam svima dobre misli, mir u duši, radost u srcu, iskrenu molitvu i zahvalnost na usnama, mnogo sloge, novca i izobilja u porodicama kao i sreće na putovanjima u  narednim danima.

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije