ŠTA ĆE DA NAM DONESE DELIMIČNO POMRAČENJE SUNCA U RAKU?


U petak 13 jula 2018. godine u 04:49 časova imaćemo delimično pomračenje Sunca na 20° Raka. Ovo solarno pomračenje je pod uticajem planete Pluton, koja je simbol otpora i protivljenja, pa što će doneti krize sa samopoštovanjem, ali i u odnosima sa drugim ljudima. Pošto je ovo vreme mladog Meseca, preokrenite vaš život u boljem smeru i krenite putem sreće i uspeha.

Uticaj velikog vodenog trigona će vam pomoći da promene unesete u svoj ljubavni život, da popravite finansije ali i povećate kreativnost. Upornost i odlučnost će vam stvoriti nove prilike i dati potencijal da napravite promene.

Sunčevo pomračenje se dešava kada Mesec prolazi između Sunca i Zemlje, a to je ujedno i mlad Mesec. Međutim, pomračenje ima snažniji uticaj jer Mesec zatamnjuje Sunce. Obzirom da je ovo delimično pomračenje, većina Sunca će i dalje biti vidljiva. Mlad Mesec predstavlja kraj i poćetak novog ciklusa a njegov uticaj trajaće četiri sedmice, dok će se uticaj sunčevog pomračenja osetiti narednih šest meseci. Međutim, uskoro ćemo imati još jedno pomračenje Sunca u avgustu, čiji uticaj će biti daleko veći i značajniji od ovog.

Najsnažniji ali i najvažniji aspekt u astrologiji jeste svakako Sunce konjunkcija Mesec. To je znak da su sve mogućnosti ispred vas i da je na vama da odlučite čemu ćete dati prioritet i kojim putem ćete krenuti. Vreme je da se rešite loših navika, da napredujete u svakom smislu. Pošto je ovo vreme idealno za nove početke, napišite na papir šta je to što želite da menjate.

Za vreme pomračenja, Sunce će biti u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Kastor. Ova fiksna zvezda može da donese i neke nepredviđene okolnosti, pa će tako mnogima doneti nervozu, teskobu, lomove ruku ili nogu, dok su na globalnom nivou moguće ozbiljne nesreće, ubistva, brodolomi, zlostavljanja, silovanja, proterivanja i sl.

 

 

Osim fiksne zvezde Kastor, Sunce će praviti i opoziciju prema Plutonu, a to može da dovede do krize identiteta, samopoštovanja. Biće pojačana konzumacija opijata, alkohola, špijunaže će u ovom periodu dostići vrhunac pa se čuvajte manipulacije, ljubomore, želje za dominacijom. Ovaj aspek može da prouzrokuje i kvarove kućnih aparata ili automobila, krađe, nasilje, štetu na posedima ili čak prirodne katastrofe. Imaćete utisak da će sve to biti izvan vaše kontrole i moći, ali to će da vam bude lekcija kako da prihvatite one stvari na koje nemate uticaj. Dozvolite ovom pomračenju da vas promeni na bolje, da razvijete svoju intuiciju i da živite ispinjeniji život pun sreće i zadovoljstva.

Negativni uticaj gore navedenih aspekata biće ublažen zahvaljujući delovanju velikog vodenog trigona koji povezuje Veneru, Saturna i Urana. Ovaj trigon će da stvori harmoničnu i skladnu mešavinu planeratnih energija. Venera u trigonu Saturnom biće idealna za stvaranje boljih međuljudskih veza i za dugoročna ulaganja. Svi odnosi, bilo da je reč o ličnim ili poslovnim će imati koristi ukoliko budete pokazali ljubav i razum. Za one koji su usamljeni i sami, moguća je nova ljubavna veza sa nekim ko je totalno drugačiji od vas i po godinama ali i po stavovima I pogledima na svet. Međutim, ukoliko se porudite ta veza bi mogla da postave veoma ozbiljna i dugoročna. Za one koji su već u skladnim ljubavnim vezama, ovaj trigon će da donese još više bliskosti ali i stabilnosti u vaš odnos. Ukoliko niste u dobrim donosima sa partnerom, iskoristite vreme za rešavanje problema i pronalazak rešenja.

Venera će praviti trigon i sa planetom Uran pa to je još jedan pokazatelj da treba da poradite na onim životnim segmentima za koje smatrate da nisu dovoljno dobri. Pa se tako ne ustručavajte da otvoreno kažete partneru šta vam smeta, šta biste menjali. Razgovor je najvažniji jer samo tako ćete uspeti da rešit probleme na obostrano zadovoljstvo. Saturn u trigonu sa Uranom takođe donosi transformaciju, promene i želju za akcijom. Sve ono što ste dugo vremena držali u sebi i želeli da menjate, sada ćete uspeti da promenite. Isto tako potrebno je da ne reagujete ishitreno i da strpljivo i smireno planirate svaki korak koji će da vas dovede do željenih promena. Ovo je takođe vreme za kreativno samoizražavanje i eksperimentisanje pa pustite mašti na volju.

(webastrolog.info)