KOSMIČKO UPOZORENJE: ŠTA NAM DONOSI OPOZICIJA MERKURA SA FIKSNOM ZVEZDOM ALGOL?


I, taman kada smo svi pomislili da je prošao talas crne hronike i jezivih vesti koje su tokom novembra punile rubrike kako u novinama, tako i na portalima, retrogradni Merkur vratio se u znak Škorpije i prirodno osmo polje horoskopa. Ova kuća odnosi se na velike opasnosti i negativnosti, a kako je Merkur planeta koja se u astrološkoj simbolici odnosi na saobraćaj i svaki vid komunikacije i transporta, onda je potreban dodatni oprez za sve učesnike u saobraćaju, a posebno za one koji putuju noću ili voze kamione.

 

 

 

Oprez je neophodan i kod vozača automobila ali i pešaka jer je pred nama period u kom će tranzitni Merkur graditi veoma opasnu opoziciju sa fiksnom zvezdom Algol koja se nalazi na 26 stepenu znaka Bika u drugoj kući prirodnog horoskopa. U nastavku želim da vas upoznam sa fiksnom zvezdom Algol za koju običan svet nije ni čuo za rzaliku od onih koji se bave proučavanjem astronomije i astrologije. Naime, fiksne zvezde nisu baš u potpunosti fiksne, ali tako ih zovemo zato što se izuzetno sporo kreću kroz kosmos. Pomeraju se duž ekliptike ka istoku. Jednoj zvezdi je potrebno oko 72 godine da pređe jedan stepen zodijaka.

 

 

Algol se dugo vremena nalazio na 25, ali je trenutno zauzeo svoju poziciju na 26 stepenu Bika na kom će ostati veoma dugo u sazvežđu Perseja . Istoimena zvezda ima prirodu Saturna, Urana i Marsa i smatra se izrazito negativnom jer loše aspektovana u ličnom horoskopu daje diktatore, mučitelje, nasilnike, samoubice ali i sklonost ka alkoholizmu. Mnogi Algol smatraju demonskom zvezdom i istaknuta je u horoskopima serijskih ubica koji su po nagovoru nečistih sila obavljali strašne zločine na Zemlji.  Algol ili Al Ra’s al Gul  u prevodu sa Arapskog jezika znači “demonska glava”.

 

Budite oprezni do 15. decembra posebno ako u svom natalnom horoskopu imate naglašen 25, 26, 27 astrološki stepen Bika, Škorpija, Lava i Vodolije. 5, 6 i 7 decembra osećaće se snažna opozicija Merkura i Algola pa na globalnom planu možemo da očekujemo masovna stradanja, saobraćajne nesreće, terorističke napade kao i vremenske nepogode. Osluškujte svoju intuiciju i nemojte da putujete ako vam unutrašnji predosećaj govori NE. Isto tako veoma je važno da ne izazivate ljude oko sebe, posebno ako ste u braku sa agresivnom osobom koja je sklona nasilju. Nažalost, čitaćemo mnogo vesti o tragedijama i jezivim zločinima za vreme trajanja ove kosmičke iritacije. Mirovanjem se mogu izbeći sve opasnosti, ali oni koji svesno srljaju u nevolje neka ne očekuju ništa dobro u prvoj polovini meseca.

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije