ŠTA NAM DONOSI RETROGRADNO KRETANJE JUPITERA, PLUTONA I SATURNA?


Do kraja ovog meseca 3 će spore planeta krenuti retrogradno! 10. aprila to je učinio Jupiter, 24. aprila Pluton, a 30. aprila Saturn. Izvrsno vreme za retrospekciju, reviziju, introspekciju. Uklonite izvore frustracija. Recite odlučno NE svemu što vas ugrožava ili usporava. Osnažite sebe i shvatite da niko ne upravlja vama i vašim životom, osim vas samih!

Zaustavite se malo, razmotrite svoje planove, ciljeve. Razmislite o tome šta bi bilo dobro poboljšati, učvrstiti, popraviti, ne samo u spoljnom svetu, već i u nama samima. Susretnite se sa samima sobom.

Jupiter je planeta ekspanzije i širenja. Uz njegovu podršku mnogo lakše dolazimo do ciljeva, s njim stičemo potrebno znanje i imamo više vere u uspeh. Njegov retrogradni hod (10. aprila do 11. avgusta) omogućuje nam da pogledamo unutar sebe i razmotrimo koja to znanja i iskustva posedujemo, a koja nam mogu biti od koristi u ostvarenju željenih ambicija.

Budući da je u kvadratu s Neptunom javlja se određena vrsta zbunjenosti na nekom području života, zavisno od toga gde se Jupiter i Neptun nalaze u vašem ličnom horoskopu. Kao da ne uspevate dokučite šta je dobro za vas, a šta nije.

Ta svojevrsna maglovitost daje nam priliku da se još jednom preispitamo i da možda odustanemo od nekih ideja koje u ovom trenutku nisu ostvarive. Moguća su i neka odlaganja vezana uz putovanja, obrazovanje, inostranstvo. Možda će neki rast ili razvoj biti na neko vreme usporen ili zaustavljen kako bi se okolnosti preispitale i testirala njihova svrhovitost.

 

 

Poruke iz prošlosti

Saturn u astrologiji simbolizuje strukturu, ambiciju, vreme, granice, autoritete. Dok Jupiter širi, on sužava i steže.

Tokom retrogradnog kretanja (30. aprila do 18. septembra) može postaviti klipove pod noge, ali ne zato da bismo pali, već da bismo sproveli neke promene koje su nužne za budući uspeh. Dobro je izvući pouke iz nedavnih iskustava. Vraća nas u prošlost, naročito ako tamo postoji nešto što nije dovršeno ili arhivirano.

Javljaju se neke prepreke koje treba zaobići ili rešiti, a mogu se ticati naše karijere, profesionalnih ciljeva, odnosa sa nadređenim osobama, starijim članovima porodice.

Možemo se naći pod pritiskom da odstranimo stare i neupotrebljive obrasce ponašanja – odreknemo se nekih uverenja, načina na koji razmišljamo, emotivnih reakcija koje nam štete jer nas izbacuju iz kontrole.

Vreme je za veliko unutrašnje čišćenje. Ključna simbolika je samoupravljanje, odnosno osnaživanje sebe i shvatanje da niko ne upravlja nama i našim životom, osim nas samih.

Astrolog: Julijana Oremović