MERKUR TRANZITIRA ZNAKOM OVNA - VREME JE ZA AKCIJU!


Merkur je ušao u znak Ovna i prvo polje prirodnog horoskopa u kom će ostati do 06. maja 2019. godine, a ono što će ga obeležiti je veliko nestrpljenje i ljutnja što gubi vreme, bez imalo mudrosti. Sada kada je planeta komunikacija napokon izašla iz mutnih i sanjivih vodenih Riba, naši mentalni sadržaji se kreću i menjaju velikom brzinom. Ima li sada nešto što nas ne interesuje? Dosta je bilo mirovanja i tišine - traži se izazov, akcija. Ali koliko god da mu pružiš, njemu nikada neće biti dovoljno. 

 

 

 

Nema sada pesničkog jezika - sve je direktno i ide se do krajnjih granica! Mi ćemo s njim samo da gubimo strpljenje u razmeni informacija i ideja - pa sada Merkur kreće u kardinalnu vatru, Ovna. Dobro je da znate šta želite reći i to uradite što je brže moguće, ako ne želite da vas okarakterišu kao daveža ili da vas ostavie - jer sada se nema vremena za gubljenje. 

Inače je karakteristično da se sada bude pričalice i nemojte da budete iznenađeni što takve susrećete. Drugo, ljudi počinju da koriste sleng i da govore skraćeno, a to može dovesti do nesporazuma, a u najboljoj nameri da skrate pričanje i ubrzaju stvari. Da , to je ta vrsta energije kada ćemo misliti, raditi i govoriti kao da smo navijeni. Sada možemo očekivati rezultate brže nego što je uobičajeno kod drugih.

 

 

 

Diplomatsko friziranje i fraziranje zaboravite. Drugim rečima mnogima će sada biti usijana glava. Ali ta glava će tokom vremena da se ohladi kada bude shvatila da više tako ne može ništa da postigne, osim da podigne prašinu.

 Blagoslov i prokletstvo ovog tranzita je da nas neće toliko zanimati kakva je naša komunikacija sa drugima, neće nas interesovati šta drugi pričaju. Težićemo da svojim napadnim stavovima stvorimo tendenciju da kroz navodno ugodan način prikrijemo svoje prave istine. A šta ćemo uraditi u ovom periodu - pa, najviše ćemo se saplitati. I šteta će biti značajna ako zamisli ne sprovedemo u delo i ne iskoristimo ideje koje budemo imali.

ŠTA? JOŠ STE TU? U AKCIJU! 

(Astrozmaj)