MESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2019. GODINE


Pred nama je poslednji, a ujedno i dvanaesti mesec ove godine. Mnogi su umorni od iskušenja i životnih problema sa kojima su se suočavali u proteklim danima, nedeljama i mesecima. Decembar će biti obeležen značajnim astrološkim tranzitima i mesečevim lunacijama.

Strelčevima, Ovnovima, Lavovima kako u znaku tako i u podznaku prijaće tranzit Sunca kroz prirodno deveto polje i znak Strelca, pa će im se vratiti energija, optimizam, a neće ih zaobići ni srećne prilike za putovanja u inostranstvo, saradnju sa strancima uz mogućnost dobitaka i neočekivane sreće i to pogotovo 15 i 27 decembra. Na samom početku meseca tranzitni Jupiter nakon dugih 12 godina ponovo dolazi u goste Jarčevima u znaku i podznaku i donosi vreću punu darova uz blagoslove koji će ih pratiti tokom cele 2020. godine.

 

 

U decembru mesecu progres će osim Jarčeva u znaku ili podznaku doživeti i Bikovi, Device, Škorpije i Ribe kako u znaku tako i u astrološkom podznaku. Sve polako dolazi na pravo mesto. Muke prestaju, a naziru se čudesna razrešenja problema i Božija pomoć svima koji se dugo pate i žive u oskudici. Počinje žetva! Kvadrat Sunca i Neptuna 08. decembra proizvešće prolaznu krizu, pad energije, nepoverljivost, izdaju, obmanu, krađu kao i dezorijentisanost kod onih koji u natalnom horoskopu imaju naglašen kvadrat Sunca i Neptuna.

 

 

Posebno će biti prozvana sva lica koja se bave nečasnim radnjama. U opasnosti će biti kockari, narkomani, dileri, šverceri i prevaranti. Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe treba da budu na oprezu par dana pre, na sam dan aspekta kao i nekoliko dana nakon 8.12.2019. 20 decembra tranzitna Venera – planeta ljubavi, novca i hedonizma ulazi u znak Vodolije pa će sve Vodolije u znaku i podznaku doživeti divna emotivna iskustva, prijatna iznenađenja od osoba koje im se duže vreme sviđaju, a horoskop pokazuje da će se u vazduhu osećati ljubavna euforija, radost i divne šanse u polju ljubavi, prijatelja, novca i posla. Biće i mnogo poklona tokom cele predstojeće zime.

 

 

Od 22. decembra tranzitno Sunce iz Jarca neće prijati Rakovima, Ovnovima i Vagama u znaku i podznaku pa će biti mračnog raspoloženja, blokada, strahova, briga i prolazne anksioznosti. Decembar završavamo parcijalnim pomračenjem Mesec na 4 stepenu Jarca koje će se desiti 26.12. u 06:14 minuta po srednjeevropskom vremenu. Ova anularna eklipsa svakome od nas doneće priliku za promenom, a u kom polju to zavisi gde će vam se desiti u ličnom kosmogramu. Pogledajte gde vam je znak Jarca a posebno 4 stepen, pa u simbolici tog astrološkog polja, stepena i aspekata koje će Mesec imati prema vašem natalu, možete očekivati i određena dešavanja koja će se preneti i na sledeću godinu.

Velimir Remić, astrolog i pisac