STIŽE NAM SUPERMESEC U ZNAKU LAVA I DONOSI VELIKE PROMENE


Februarski pun mesec tradicionalno je poznat kao Snežni ili Gladni mesec koji će biti sjajniji i puniji od uobičajenog pojaviće se ovog vikenda, a najvidljiviji biće 9. februara. Mesec je dobio epitet snežni po mesecu februaru za koji se očekuje da bude bude obeležen velikim brojem padavina. Sjajniji i veći Mesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je da su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto sunčevog koristili za obeležavanje sezonskih promena.

Snežni Mesec tako je dobio i naziv Gladni Mesec obeležavajući period zime u kojoj su bili otežani uslovi lova i vladala je oskudica hranom. Šta nam donosi Snežni Mesem prema tumačenju astrologa?

Ovo strološko značenje je zaživelo 1979. zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu. Pun Mesec simboliše dušu. Smatra se i prenosnikom energije do Zemlje koju je na svom putu ''upio'' od Sunca. Mesec daje osećaj prisutnosti energije, a kako Sunce i Mesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, omogućuje nam i osećaj sigurnosti. Mesec nas iz astrološkog aspekta podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu.

Reč je o periodu kada će pojedini ljudi preterivati sa osećajem krivice kao i kritičnosti prema sebi. Astrolozi sugerišu kako bi trebalo da pripazimo i na moguće prevare. Dobre vesti su da nam Snežni Mesec može osvetliti put i odluke i dati nam priliku da se oslobodimo nekih iluzija, poslovnih ili ljubavnih. Promene će najviše osetiti osobe rođene u znaku Device, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili natalni Mesec u ovim znacima.

Kurir.rs/Srbijadanas.rs