NA KOGA ĆE NAJVIŠE UTICATI RETROGRADNO KRETANJE MERKURA?


Svaki retrogradni Merkur nas izbaci iz ravnoteže, donosi određene izazove i nestabilnosti. Ove zime, prvi retrogradni Merkur u 2021. godini biće u znaku Vodolije što mu donosi veliku slobodu kada je reč o njegovom uticaju.

Takođe, ova moćna planeta biće u konekciji sa Venerom, Jupiterom, Suncem i Mesecom. Merkur započinje svoj retrogradni hod 30. januara, a završava ga 19. februara. Međutim, to neće biti kraj njegovog uticaja, jer će još dugo vladati iz senke sve dok u potpunosti ne krene direktno.

Evo koja 4 znaka očekuju nepovoljne situacije pod energijom Merkura u retrogradnoj fazi:

1. Bik

Najviše promena očekuje vas na polju karijere. Bićete na klackalici između napretka i promašaja zbog dodatnog uticaja koji na vaš znak ima planeta Mars. Moguće je da ćete u ovim danima praviti velike greške, ali ako ih ne skrivate, uspećete da umanjite štetu. Određene negativne situacije ipak nećete moći da izbegnete. Potražite pomoć bliskih saradnika od poverenja.

2. Lav

Očekuje vas rolerkoster kada je reč o ljubavi. Svedoci velikih promena biće oni koji su u vezi ili braku, a više nećete biti sigurni u svoja osećanja. Nećete lako ići u korak sa ovim dinamičnim promenama, ali važno je da ostanete smireni i ne donosite ishitrene odluke. Obatite više pažnje na komunikaciju.

3. Škorpija

Najveći izazovi pojaviće se u vašem polju porodice i emotivnih odnosa. Suočićete se sa negativnim sećanjima iz prošlosti, a biće vam teško i da oprostite, podjednako kao da zatražite oproštaj. Osamite se i počnite da se fokusirate na svoje unutrašnje emotivno i duhovno stanje. Posvetite se sebi.

4. Vodolija

Retrogradni Merkur je u vašem znaku, ali brojne druge planete borave u vašem polju, drage Vodolije. Sunce u Vodoliji vam daje podršku, ali Merkur vam otežava da se izrazite i pronađete pravi put za sebe. Pogledajte oko sebe - postoji tako mnogo stvari na kojima vredi biti zahvalan. Kada osvestite zahvalnost, vratićete veru u sebe i lakše ćete se približiti svojim snovima.

Izvor: Lovesensa