MAKEDONIJA I GRČKA ULAZE U PERIOD NESTABILNOSTI: KREĆU MASOVNE DEMONSTRACIJE ZBOG MAKEDONSKOG IMENA


Skoro svi vodeći svetski mediji preneli su vest u vezi sa postignutim dogovorom između Grčke i BJR Makedonije oko ime te zemlje. Posle dvadeset i sedam godina koliko je trajao spor, premijeri Aleksis Cipras i Zoran Zaev izašli su u javnost sa novim predlogom za buduće ime makedonske države. Oni su se saglasali da se bivša jugoslovenska republika Makedonija ubuduće zove Republika Severna Makedonija. Dogovor dveju strana bio je potreban kako bi se odblokirao evroatlanstki put Makedonije čije rukovodstvo želi da istoimenu zemlju uvede u NATO i Evropsku Uniju. 

 

Iako deluje da su obe strane uspešno obavile zadatak i da će otpočeti nova faza u međudržavnim odnosima Grčke i BJR Makedonije, zvaničnom dogovoru oko promene imena suprotstavio se predsednik BJR Makedonije Đorđe Ivanov koji je istakao kako ne može da stavi potpis na sporazum koji je protivustavan i koji nije u interesu zemlje. Njegov potez razljutio je evropske političare koji su krenuli u ofanzivu šaljući mu poruke kroz koje poručuju da je njegovo ponašanje nedopustivo i da mora da se ponaša u skladu sa demokratskim načelima. Ivanov je međutim rekao da je jegov stav konačan i da neće podleći nikakvim pritiscima ma odakle da budu dolaz

Sa druge strane grčke opozicione i rodoljubive stranke i organizacije pružaju otpor i protive se dogovoru u kojem bi ime Makedonija ostalo u zvaničnom nazivu njihovog severnog suseda. Nezadovoljstvo je prisutno na obema strana što pokazuje da postinuti dogovor nije dobar ni za jednu stranu te da je pred istoimenim zemljama politička kriza i nestabilnost. Kada ovoj geopolitičkoj analizi dodamo i astrološki pogled na aktuelnu situaciju, vidimo da će u danima, nedeljama i mesecima koji dolaze biti sve više demonstracija u Grčkoj i BJR Makedoniji zbog tranzita planete Mars kroz znak Vodolije. 

Uoči Vidovdana ove 2018. godine, tranzitni Mars počeće da se kreće retrogradno kroz prirodno jedanaesto polje horoskopa i znak Vodolije. Mars je agresija, ljutnja, bes, ogorčenost, sukob, a Vodolija se odnosi na revoluciju, bunt, pobunu i pružanje otpora. Kreću masovne demonstracije u kojima može da bude i teško povređenih lica. Još sam 2017. godine najavio da će ukoliko promene ime Makedoniji pasti krv u toj zemlji. Rodoljubi se bude i kreće žestoka borba na grčkim i makedonskim ulicama. Tranzitni Merkur je u znaku Raka i putuje preko puta Jarcau kom su smešteni Saturn i Pluton, to nam jasno pokazuje da su moguće blokade saobraćaja i određenih državnih institucija. Građani neće olako preći preko dogovora oko novog imena makedonske države. 

U Grčkom Horoskopu Mesec je smešten u znak Vodolije. Narod je prikazan tim Mesecom, a tranzitni Mars preko te osetljive tače označava početak masovnih protesta.Makedonija je u znaku Vodolije i Tranzitni Mars će tokom leta i jeseni da pravi konjunkciju sa natalnim Suncem ove zemlje što donosi velike probleme predsedniku, premijeru ali i samoj državi. Pojačajte molitve za obe pravoslavne zemlje koje su na udaru nečiste sile.

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije

14.06.2018. godine.