TRANZITNI MARS U JARCU – GLOBALNO BURE BARUTA PONOVO KLJUČA!


I dok stanovnici planete Zemlje sa zebnjom posmatraju žestoke okršaje i stradanja u Siriji koja je "rođena" u znaku Jarca mnogi postavljaju pitanje ima li kraja agoniji u istoimenoj zemlji ali i u drugim delovima sveta u kojima je situacija na ivici ratnog sukoba?Odgovor je nažalost negativan. Nema na vidiku smirivanja situacije i ovaj „Astro global“ biće posvećen analizi događaja koji će da uslede u nastavku 2018. godine.

 

Tranzitni Mars boraviće u znaku zemljanog i kardinalnog Jarca od 17.03. – 17.05. kada će da pređe u znak Vodolije u kom će da ostane veoma dugo zbog svog retrogradnog kretanja u toku 2018. godine. Mars će 27 juna da započne retrogradno kretanje kroz znak Vodolije da bi se u deseti znak Jarca ponovo vratio 13.08.2018. Mars će konačno napustiti prirodno deseto polje horoskopa 11.09.2018. kada se ponovo vraća u znak buntovne i vazdušne Vodolije. Dakle, pred nama su izazovni meseci sa tranzitnim Marsom pa ću u redovima koji slede da opišem moguće događaje na globalu u danima koji su pred nama.

 

 

 

Mars je planeta koja vlada Ovnom, a Suvladar je Škorpije. U astrološkoj simbolici odnosi se na rat, municiju, oružje, posekotine, opekotine, nasilje, tuče, svađe, ljutnju, bes, stres, agresiju, akciju, veliku pokretačku energiju. Mars će kao što sam već naveo boraviti u znaku Jarca i ova planeta je tu egzaltirana, njen uticaj je ovde dosta pozitivan za sve one ljude kojima nedostaje hrabrosti i volje da se pokrenu i izgrade svoju karijeru, dostignu vrhunac na poslu ili zatraže unapređenje i uvećanje plate. Dok bude u znaku Jarca na ličnom planu mnogi od vas doživeće poslovni napredak ukoliko smognu snage da ustanu i hrabrim koracima krenu u susret sreći, uspehu i dobroj zaradi.

 

 

 

Ovaj tranzit prijaće Jarčevima, Bikovima, Škorpijama, Devicama i Ribama, dok će negativno da utiče na Ovnove, Rakove, Vage. Energiju ovog proleća i leta usmerite ka poslu i sticanju materijalnih dobara,ali i prema onom polju života u kom vam se nalazi znak Jarca u natalnoj karti. Zavirite u svoj horoskop i pogledajte koja kuća vam je u Jarcu, tu možete da očekujete promene i priliku za energičan prodor. Neće biti sve tako sjajno i bajno sa ovim tranzitom Marsa u Jarcu. Naime, u svom putovanju kroz istoimeni znak napraviće nekoliko iritabilnih aspekata najpre sa Saturnom u Jarcu 01. i 02.04.2018. Potom će Mars da bude u aspektu konjunkcije sa Plutonom 26 i 27 aprila, da bi nakon toga ušao i u napet aspekt sa trnazitnim Uranom u Ovnu. Tačnije Mars i Uran biće u kvadratu – napetom i opasnom aspektu 14 i 15 maja 2018. godine.

 

 

Iz svega navedenog vidimo dve konjunkcije i jedan kardinalni kvadrat što znači da će na globalu biti opasno i veoma izazovno posebno na Bliskom Istoku ali i na Balkanu koje polako postaje bure baruta zbog stranog delovanja na našim prostorima. Za vreme dok budu na snazi ovi loši i opasni aspekti širom meridijana mogući su veliki problemi sa zemljotresima, odronima u rudnicima i na putevima, urušavanje stambenih zgrada, otvaranje rupa u zemlji, eksplozije i požari, vulkanske erupcije, obračuni iz vatrenog oružja, bombardovanje iz aviona, kopneni napadi vojske, teroristički napadi, bunt, protesti, velike revolucije, blokade, haos, nezadovoljstvo, tuče, povrede, posekotine, opekotine a nisu isključeni ni pokušaji atentata na veoma važne političke ličnosti – državnike i političare. Problema će da bude i sa strujom, vremenskim nepogadama kao i sa nuklearnim reaktorima, udarima groma, avionskim i železničkim nesrećama.

 

 

Države koje će posebno da osete negativan tranzit Marsa kroz znak Jarca su: Albanija, Grčka, Makedonija, Srbija sa posebnim naglaskom na sever Kosova i Metohije, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Island, Nemačka i ostale germanske zemlje, Engleska, Novi Zeland, Japan, Indonezija a nepogode i revolucije neće zaobići ni zemlje Južne Amerike. Marsov tranzit kroz znak Jarca posebno loše će da deluje na Ameriku i Kanadu – tamo će da bude veoma, veoma loše. Priroda se budi i nastavlja se velika ŽETVA zbog svih zala koje su posejali po svetu!

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije

Prognoza objavljena 15.03.2018. godine.

www.webastrolog.info