EKSKLUZIVNE PROGNOZE ASTROLOGA VELIMIRA REMIĆA ZA SRBIJU U 2019. GODINI


Tranzitni Saturn putuje znakom Jarca koji je kroz genetski horoskop povezan sa državom Srbijom i srpskim narodom u celini. Osim istoimene planete, u Jarcu se od 2008. godine nalazi i planeta Pluton koja odslikava muslimanski faktor koji živi na prostoru Republike Srbije ali Balkana. Osim domaćih muslimana, srpska država imaće problema i sa Romima koje će EU želeti da isporuči Srbiji, a problemi su mogući i sa migrantima kao i sa muslimanskim političarima iz Raško-Polimske oblasti. U toku je veliko pospremanje Srbije. Na snazi je žetva ali i uvođenja reda u mnoge segmente društva. Saturn je u svom sedištu što garantuje da Srbija neće dodatno slabiti u 2019. godini.

Veoma je važno da srpsko rukovodstvo ne popušta pred talasom ucena i pritisaka koji će da dolaze od naših vekovnih neprijatelja. Sve aktivnosti treba još snažnije koordinisati sa Rusijom i Kinom. Kretanje tranzitnog Jupitera kroz znak Strelca označava veoma pozitivan upliv stranih investicija u Srbiju. Gradiće se autoputevi, brze ceste, lokalne saobraćajnice, renoviraće se mostovi, železničke pruge uz modernizaciju železničkog saobraćaja. Turski ali i arapski kapital biće još više prisutan u zemlji posebno kroz infrastrukturne projekte. Procvetaće izdavaštvo, na značaju će da dobiju i oblasti kulture te obrazvanja u koje će država da uloži značajan novac. Moguće je da će biti otvoreni novi privatni fakulteti, a nije isključeno i da neka inostrana obrazovna ustanova otvori svoju školu ili univerzitet u Srbiji.

 

Konačno na dnevni red stiže i deklaracija o zaštiti Srpskog jezika kao i zakon o ćiriličkom pismu. Sa radom će početi nekoliko novih televizijskih stanica. Zapad će još snažnije želeti da ulaže novac u oblast medija i telekomunikacija pa će se nastaviti kupovina TV kuća i kablovskih operatera. Prema mojim vizijama, stiže nam dobro poznata i veoma kvalitetna BK televizija ali u novom ruhu koja će da zauzme visoko mesto na srpskom medijskom nebu. Zapadni telekom operateri biće zainteresovani za ulaganje u Srbiju. Postoji mogućnost pokretanja proizvodnje auta ili delova za automobile kroz partnerstvo sa Kinom, Rusijom ili Indijom.

 

 

Srbija će veliki napor ali i novac uložiti u oblast poljoprivrede. Proizvodnja organske hrane biće masovna i srpska država će davati veće subvencije poljoprivrednicima ali i određene olakšice za sve mlade ljude koji budu želeli da se bave stočarstvom i poljoprivredom. Nastavlja se rast BDP-a kao i smanjenje javnog duga Srbije. Položaj planeta u godišnjem horoskopu pokazuje da bi država trebala ozbiljno da razmotri mogućnost uzgoja cveća koje će da bude namenjeno izvozu po ugledu na Holandiju koja ogroman kapital ubire u budžetu kroz hortikulturu. Turizam će doneti ogromnu zaradu Srbiji u 2019. godini. Ojačaće i stočni fond. Biće otvorene velike farme svinja i goveda, a zvezde ukazuju da će Srbija najviše izvoziti u Rusiju, Kinu i Tursku, te da će nastaviti da pomaže Republiku Srpsku kroz niz novih projekata i još tesniju saradnju.

 

 

Nažalost, biće požara i to u trgovačkim centrima, fabrikama, obrazovnim ustanovama kao i u prevoznim sredstvima. Građanima preti opasnost od plina pa apelujem na maksimalan oprez i izbegavanje korišćenja plinskih boca i automobila na plin do sredine 2019. godine. Naglašene su i saobraćajne nesreće zbog pijanih ili drogiranih vozača, a biće i onih premorenih koji će nažalost zaspati za volanom i proizvesti problem na putnim pravcima u Srbiji. U pojedinim školama moguća su trovanja mališana pa je neophodno preventivno delovati na svim nivoima. U prvoj polovini 2019. godine roditelji treba da vode računa o svojoj deci jer su naglašeni nestanci i otmice.

 

Srbi će u ovoj godini biti raspoloženiji, rasterećeniji i želeće da mnogo putuju. Ljudima će se konačno vratiti vera u bolje sutra. Bićemo otvoreniji za sve što je novo, urbano i moderno. Ojačaće privatni sektor tako da sledi ekspanzija pokretanja privatnog biznisa koji će biti potpomognut i određenim olakšicama koje će država da daje početnicima koji budu želeli da otvaraju svoje firme. Moguće su određene nesuglasice sa MMF-om tokom 2019. godine. Na ceni će da budu zanimanja iz oblasti internet tehnologija, a najtraženiji i najbolje plaćeni biće programeri. U tu oblast država ali i strani investitori uložiće značajan novac.

 

 

Biće ugrožene pevačice i to posebno one koje su karijeru izgradile kroz blud, nemoral ali i uz podršku kriminalnih klanova. Tu možemo da očekujemo mnogo negativnih vesti i crne hronike. Osim estradnih umetnica, u opasnosti će biti i sve one žene koje dugo trpe nasilje unutar svoje porodice pa su mogući zločini iz strasti, ljubomore, opsesije, posesivnosti, mrženje kao i ubistva koja će da sprovode manijaci koji će biti zaposednuti nečistom silom. Država i crkva moraju da se snažnije počnu boriti protiv sekti koje uzimaju maha. Srbija u saradnji sa SPC treba da razmotri emitovanje crkvene televizije HRAM na nacionalnoj frekvenciji kako bi se narod vratio na put spasenja.

  

 

Srbija će u 2019. godini da vodi pravu bitku u vezi sa natalitetom ali i zadržavanjem stanovništa u zemlji jer će sa Jupiterom u Strelcu na globalu krenuti egzodus naroda koji će ići u potragu za boljim životom. Istovremeno, država će morati da menja zakone i propise kojima treba da pojača finansijsku pomoć porodicama koje imaju više dece ali i svima koji žele da sviju porodično gnezdo u Srbiji. Krenuće izgradnja i prodaja povoljnih stanova za mlade bračne parove. Nažalost, biće mnogo abortusa i čedomorstava tokom 2019. godine.

 

 

Nastaviće se trend modernizacije srpske vojska koja će da postane balkanska supersila. U godini pred nama vidim intenziviranje saradnje sa Rusijom, Belorusijom i Kinom. Počeće pregovori o jačanju saradnje sa Indijom i moćnim zemljama bišeg Sovjetskog saveza. Srbija će se još snažnije uključiti u podizanje vojne industrije Republike Srpske koju će maksimalno da ojača i osposobi za velike projekte i remonte vojne tehnike što se nikako neće svideti Federaciji BiH.

 

Izazovan period za Srbiju nastupiće od januara do kraja marta kada će biti na snazi teški aspekti koji se odnose na Albance sa Kosova i Metohije. Uslediće brojne provokacije, zastrašivanje nealbanskog življa kao i zveckanje oružjem. Srbija mora biti spremna da reaguje posebno u periodu od Srpske Nove godine pa na dalje kada je moguć upad pripadnika ROSU na sever pokrajine. U istom tom zimskom periodu naglašene su vremenske nepogode kao i obračun kriminalaca iz vatrenog oružja.

 

 

Moguće je nezadovoljstvo vozača zbog poskupljenja goriva, a nisu isključeni ni protesti ili blokade pojedinih saobraćajnica. Problema će da bude i u farmaceutskoj industriji. Biće otkrivene brojne malverzacije koje su u prošlosti zataškane, a koje će da ugledaju svetlost dana. Tužilaštvo će imati pune ruke posla. Naglašena je rekonstrukcija unutar Vlade Srbije pa možemo da očekujemo promene u kadrovskom smislu. Država konačno mora da udalji sa važnih pozicija lica koja poverljive informacije prosleđuju neprijateljima srpske države.

 

 

Nacija će nažalost i dalje biti zaokupljena gledanjem rijaliti programa. U tim TV formatima desiće se razne neprijatnosti i scene kakve nisu viđene na Balkanu. Biće posla i za regulatorno telo koje kontroliše i sankcioniše medije. Izbiće skandali na estradi pa će novine i portali biti prepuni  takvih pikantnih vesti. Tokom 2019. godine biće ugrožene žene iz sveta muzike, pozorišta i filma, a one čuvene i najstarije, zauvek će napustiti Srbiju. Osim toga, pravoslavna crkva mogla bi da ostane bez jednog svog episkopa zbog njegove starosti i bolesti.

 

 

Kvadratni aspekt Jupitera i Neptuna ukazuje na probleme sa epidemijama, virusima i zarazama u 2019. godini. Vidim globalnu pandemiju, grip, viruse i povratak bolesti koje su nekada harale svetom i odnosile milione ljudskih žrtava. Srbija treba da obezbedi strogu kontrolu na aerodromima odnosno karantin za lica koja će iz ugroženih područja da dolaze ili će da budu na proputovanju kroz Srbiju. Vidim stručna lica sa zaštitnim maskama, dezinfekciju zgrada aerodroma kao i stavljanje u izolaciju lica koja će biti potencijalno opasna po zdravlje nacije. Ovaj negativan aspekt dve spore planete ukazuje i na problem u vezi sa pokušajem ilegalnih ulazaka u Srbiju pa su mogući problemi sa migrantima tokom cele godine. U 2019. godini na srpske aerodrome često će vanredno da sleću inostrani avioni kako zbog tehničkih problema, tako i zbog problematičnih putnika, pretnji ali i narušene bezbednosti unutar putničkih aviona.

 

 

Novak Đoković ulazi u period velike stabilnosti, dobrog zdravlja, optimizma, sreće, radosti i velikih uspeha na međunarodnim takmičenjima. Biće u top formi i obradovaće naciju novim peharima i fenomenalnim rezultatima.

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije

03.11.2018. godine.