12 VEŽBI ZA POBOLJŠANJE SAMOPOUZDANJA I RASPOLOŽENJA


Predstavljamo 12 vežbi za poboljšanje samopouzdanja i raspoloženja kroz vizualizaciju koje možete svakodnevno praktikovati kako biste unapredili svoj život i osećali se bolje. Ove vežbe su odličan način da se usmerite na pozitivne aspekte sebe i svog života. Praktikovanje ovih vežbi svakog jutra može značajno doprineti vašem samopouzdanju i ukupnom raspoloženju.

Dakle, svako jutro imate 12 minuta koji vam mogu značajno poboljšati raspoloženje! Uradite svaku od ovih vežbi posebno. Provedite tačno 1 minut razmišljajući o svakoj misli. Pokušajte da pustite da se svaka misao slegne u vašu podsvest. Oči treba da budu zatvorene. Tako će vaše svesne misli biti percipirane od strane podsvesti.

Evo kako ih možete izvoditi:

1. Zamislite sebe kao osobu koja uvek postiže uspeh: Sedite udobno, zatvorite oči i vizualizujte sebe u različitim situacijama gde postižete uspeh. Pokušajte doživeti taj osećaj uspeha i zadovoljstva dok vizualizujete ostvarenje svojih ciljeva.

2. Zamislite sebe kao osobu vrednu ljubavi: Ponovno zatvorite oči i zamislite situacije gde vam ljudi iskazuju ljubav i naklonost. Pokušajte duboko osetiti tu ljubav i prihvaćenost.

3. Mislite o sebi kao o privlačnoj osobi: Razmislite o svojim pozitivnim osobinama i fizičkim karakteristikama koje smatrate privlačnim. Osetite samopouzdanje koje proizlazi iz te svesti o svojoj privlačnosti.

4. Zamislite sebe kao osobu spremnu da pomogne drugima: Vizualizujte sebe kako nesebično pomažete drugima i širite pozitivnost oko sebe. Osetite zadovoljstvo i radost zbog svoje sposobnosti da budete podrška drugima.

5. Mislite o sebi kao o velikodušnoj osobi: Razmislite o situacijama gde ste bili velikodušni i širili ljubaznost. Osetite ponos zbog svoje velikodušnosti i dobrih dela.

6. Zamislite sebe kao osobu koja se može kontrolisati: Vizualizujte sebe kako mirno reagujete na izazove i kako kontrolišete svoje emocije. Osetite unutarnji mir i kontrolu.

7. Mislite o sebi kao o jakoj osobi: Razmislite o preprekama koje ste prevazišli i situacijama gde ste pokazali snagu. Osetite se samopouzdano i sposobno nositi se s izazovima.

8. Zamislite sebe kao hrabru osobu: Vizualizujte sebe kako hrabro i odlučno suočavate s strahovima i izazovima. Osetite hrabrost i samopouzdanje koje proizilazi iz toga.

9. Mislite o sebi kao o prijateljskoj osobi: Razmislite o svojim prijateljima i kako ste podrška i oslonac njima. Osetite se kao dragoceni prijatelj i bliska osoba drugima.

10. Mislite o sebi kao o optimisti: Fokusirajte se na pozitivne aspekte svog života i budućnosti. Osetite radost i sreću u svakodnevnim trenucima.

11. Mislite o sebi kao o bogatoj osobi: Razmislite o svim oblastima u kojima ste bogati, bilo da se radi o materijalnom ili emocionalnom bogatstvu. Osetite zahvalnost i obilje u svom životu.

12. Zamislite sebe kao osobu u miru sa svojom savešću: Razmislite o svojim vrednostima i moralnim principima. Osetite unutarnji mir i zadovoljstvo svojim postupcima.

Pokušajte posvetiti po jedan minut svakoj od ovih misli svako jutro kako biste poboljšali svoje samopouzdanje i raspoloženje. Važno je da se povežete s ovim osećajima i dozvolite im da utiču na vašu percepciju sebe i sveta oko vas.

(Uspesnazena)