KAKO KOSMIČKE PROMENE DELUJU NA NAŠE TELO?


Svi smo povezani sa svemirom, stoga duboko osećamo promene koje se događaju na nebu – i to ne samo na emocionalnom i duhovnom nivou nego i onom telesnom, kaže astrolog Tanaaz Chubb. Znajući da Mesec utiče na plimu i oseku te da gotovo 80 posto nas čini voda, možemo zamisliti kakvo je njegovo delovanje na nas. Jednako tako različite planete mogu uticati na nas na telesnom nivou, podižući ili spuštajući našu energiju i usmeravajući je prema spoljašnjosti ili prema unutrašnjosti.

Niska energija

Svemir zrači niskom energijom kada su brojne planete retrogradne ili kad je na delu značajan tranzit ili promena, što od nas zahteva vraćanje unazad i sagledavanje stvari iz prošlosti kako bismo mogli krenuti napred.

Niska energija može stvoriti blokade, izazivajući osećaj da smo zapeli, stagnaciju, letargiju i tromost. Može se dogoditi da izgubimo motivaciju za fokusiranje na stvari na kojima radimo. Niska se energija može odraziti i na probavu i prouzrokovati probleme, nadutost, zatvor, začepljenost sinusa, iritabilnost, bolove u mišićima I posebno u leđima. Povećava se želja za spavanjem i povlačenjem u samoću, što je pogotovo naglašeno ako je istovremeno energija usmerena prema unutra.

Visoka energija

Početak novog ciklusa, prelazak planeta u novi znak, solarno ili lunarno pomračenje te mlad Mesec ili uštap – to su sve periodi kada od planeta primamo koncentrovanu dozu energije.

Kad je energija visoka, pojačana može biti i naša intuicija i spiritualne sposobnosti te aktivirano naše treće oko. Ali to može doneti i glavobolje. Naime, energija visoke frekvencije može izazvati osećaj oslobađanja, otpuštanja, a to pak može pojačati neke potisnute bolove ili čak bolest. Srećom, može pojačati i dobre osećaje zahvaljujući čemu se osećamo inspirisano i puni energije. Ali zbog visoke energije možemo postati i osetljiviji te podložniji prehladi i virozama kao i skloni problemima s kožom te izbijanju akni. Ona može uzrokovati i probleme s krvnim pritiskom, vrtoglavicu, gubitak ravnoteže i nesanicu te u nama podstaći zabrinutost i generalno osećaj nemira.

 

 

 

Energija prema van

Kosmički podsticaj da svojom energijom zračimo prema van dobijamo nakon što smo počeli novi ciklus ili se na svom putu susreli s promenom. Ovakva energija je primetna i tokom prolećnog ekvinocijuma i letnjeg solsticijuma. Ona nas može inspirisati i napuniti naše baterije, a u organizmu može da podstakne isceljivanje. Zbog njene usmerenosti simptomi se često primećuju na spoljnom nivou.   

Energija prema unutra

Svemir od nas traži okretanje sebi kada završavamo stari ciklus ili se pripremamo za novo poglavlje svog života. Energija usmerena prema nutrini na delu je i tokom retrogradnog kretanja planeta, jesenske ravnodnevice i zimskog solsticijuma. Ona se često pojavljuje tek koji trenutak pre i posle značajne promene ili zaokreta, kad nam je potrebno nešto vremena da se prilagodimo i razmislimo.

Ovakva energija može pomoći u uklanjanju telesnih simptoma te aktivirati isceljivanje te procese otpuštanja u telu. S obzirom na njenu usmerenost, telesni se simptomi u ovo doba često osećaju na unutrašnjem nivou.

 

 

 

Obe ove energije – ona usmerena na van kao i ona prema unutra – "rade" i na visokim i na niskim frekvencijama te mogu promeniti način na koji osećamo i primamo svu tu energiju. Takođe valja napomenuti da se telesni simptomi i znakovi često pojavljuju onde gde postoje blokade i prikriveni problemi kojima se valja pozabaviti. Primetite li obrazac u svemiru i svom zdravlju, on može dati i naznake onog što je potrebno za isceljenje, ističe Tanaaz Chubb. I daje primer glavobolja koje se pojavljuju u vreme važnih planetarnih promena ili za vreme punog Meseca, a koje mogu biti znak blokirane intuicije.

Isto tako, ako ste umorni i letargični u doba niske energije, to može upućivati na potrebu da nađete vremena za brigu o sebi te se nakratko povučete u samoću. Razmislite o svom simptomu, a potom ga sagledajte sa energetske perspektive, savetuje astrolog. "Telesni su simptomi uvek znak neravnoteže, ali neravnoteža se događa svima nama, zapravo joj nije moguće pobeći. Sve što možete učiniti jeste da negujete i štitite svoje telo najbolje što možete te da naučite kako da upravljate svojom energijom tokom kosmičkih promena pomoću rituala, tihovanja, vežbanja i tako dalje."  

Patricia Lucija Tomasović

Izvor: foreverconscious.com/sensa.hr