PROVERITE DA LI VAM JE HITNO POTREBAN DUHOVNI DETOKS


Nije teško otkriti da li vam je potrebno duhovno čišćenje. Znakovi mogu biti suptilni, ali, ipak često su jasni. Da li se osećate letargično i iscrpljeno u poslednje vreme? Možda je vreme za duhovni detoks. Naši životi prepuni obaveza često dovode do toga da se duh prepuni negativnom energijom. Saznajte da li je i vama potreban duhovna detoksikacija i kako je možete provesti na vrlo jednostavan način...

U današnje vreme često smo odvojeni od prirode. Mnogi ljudi rade osam sati dnevno pred ekranom računara, u zgradi sa klimatizacijom i veštačkim svetlom, a jedini izbor za ručak im je brza hrana. Kada nisu na poslu, imaju milion drugih stvari koje moraju da obave, a većina njih im ne donosi opuštanje ni radost. Često je teško, a ponekad i nemoguće, pronaći vreme za odlazak u prirodu i bavljenje aktivnostima koje pročišćavaju duh i prirodno ga oslobađaju od negativnih energija, emocija, misli.

Nije teško otkriti da li vam je potrebno duhovno čišćenje. Znakovi mogu biti suptilni, ali, ipak često su jasni. Teškoće sa spavanjem, osećaj dosade koji je stalno prisutan, potreba za gledanjem videa, filmova, TV emisija koje vas uopšte ne zanimaju, boravak u zatvorenom prostoru i izbegavanje odlaska u prirodu. Čak i ako samo naginjete ovakvom ponašanju, to može biti znak da vam je potrebno duhovno čišćenje.

 

 

Naravno, neke je znakove teže otkriti, posebno u ranoj fazi. Možda se još uvek zabavljate, smejete, idete u šetnje. Ipak, često se zateknete u tmurnim mislima, možda vam se pojavi iskra radosti kad čujete za neku tuđu nesreću. Ne brinite, sve se to može rešiti dobrim duhovnim detoksom.

Meditacija je alat koji se može koristiti u gotovo svim aspektima duhovnosti. Odvojite vreme za uranjanje u svoj duh kada ste sami i niko vas ne ometa. Neka to bude u čistom, malo zamračenom prostoru, upalite sveću i ako vam odgovara mirisni štapić. Meditirajte u udobnoj odeći. Započnite tako da se usmerite na svoje disanje. Budite u potpunosti svesni svakog daha kako dolazi i odlazi. Postupno ćete opaziti kako uranjate u meditativno stanje. Možete usmeriti svoju energiju na duhovno pročišćenje. Zamislite čisti, beli plamen kako gori oko vašeg tela i čisti vas, preuzima svu negativnu energiju i neutralizuje je. Ili možete zamoliti anđele za pomoć i vođstvo pri čišćenju.

Bilo da šetate šumom ili plivate u jezeru, reci, moru, osetićete kako vas napušta negativna energija jer voda je odličan "čistač". Šetnja sa psom, igra sa decom u prirodi. Uklopite nešto od ovih aktivnosti u svoj dan, ili bar jednom nedeljno i osetićete kako se bolje osećate i pozitivnije razmišljate.

 

 

Ono smo što jedemo. To je ona nepopularna izjava koja se ponavlja deci i odraslima. Naravno, ima istine u tome i nema potpunog duhovnog detoksa bez duhovne dijete. Uzmite to kao normalnu ishranu: koliko god vežbate, teško ćete doći u formu bez promene ishrane. Dajte prednost prirodnoj, organskoj hrani jer ona ima višu vibracijsku energiju, a izbegavajte procesuiranu hranu, šećer, alkohol i droge.

Koliko god se trudili da pročistite svoj duh, ako neki aspekti vašeg života nisu čisti, neće biti ni vaš duh. Očistite prostor u kojem živite, operite odeću, promenite posteljinu i peškire, iz frižidera uklonite staru hranu. Zatim očistite sebe – poklonite sebi dugo kupanje u kadi sa penom ili eteričnim uljima. Dišite, opustite se, uživajte. I ne zaboravite – zaslužujete da budete dobro.

Pripremila Snježana Krčmar

Izvor: Sensa.hr