MOĆ SAMOIZLEČENJA: OZDRAVITE ŠALJUĆI SEBI POZITIVNE PORUKE


Proces samoizlečenja najjednostavnije je pokrenuti slanjem “pozitivnih, isceljujućih poruka”, koje naš organizam svesno ili podsvesno upija. Poruka može biti u obliku misli, izgovorene ili napisane reči ili kulturoloških očekivanja (npr. kada neko veruje da molitva leči ili da je kokošja supa dobra za zdravlje).

Istraživanja su pokazala da smeh snaži imunološki sistem organizma. Ispitanici su se u jednoj studiji pola sata smejali na šaljivi video. Nivo njihovih obrambenih belih krvnih zrnaca nakon toga se povećao za 25 posto.

Prirodni putevi izlečenja mogu biti blokirani i negativnim emocijama kao što su bes i nemogućnost opraštanja, pa “dobre poruke” ne dopiru do bolesnika. Možete ih se osloboditi meditacijom i samoanalizom. Dajte svom organizmu priliku da sam pobedi bolest pre nego posegnete za šarenim tabletama.

 

 

Zahvaljujući brojnim istraživanjima i klasična je medicina konačno prihvatila ideju o isceljiteljskoj snazi našeg tela i uma. Dr. Howard Brody, autor poznate knjige o placebo efektu, savetuje kako da potaknemo vlastitu moć samoizlečenja.

- Placebo efekt nas uči da u određenoj meri imamo kontrolu nad bolešću koja nas zadesi. A ta se kontrola zapravo svodi na pozitivno razmišljanje. Kada zbrajamo male pobede nad bolešću te verujemo u lek koji uzimamo, ozdravljenje će pre i doći – kaže dr. Brody.

Izvor: Narodnilijek