AFIRMACIJAMA DO ISPUNJENJA ŽELJA


Da bismo stvorili i održali balans, bilo bi dobro da koristimo set od najmanje 12 afirmacija - od čega po jednu za svaki sektor života...

Mnogi od nas u praksi koriste afirmacije, ali ne razumeju mehanizam njihovog delovanja i ne osećaju neki konkretan učinak. Naime, ono što nam se desilo u prošlosti predstavlja kočnicu koja nam ne dozvoljava da verujemo da se zaista mogu desiti čuda, na osnovu čega stvaramo proročanska uverenja koja sugestivno deluju uvek kada nešto želimo.

Sadašnjost doživljavamo kao nešto što se neminovno nameće u ovom trenutku, puštamo je da prolazi. Realizaciju željenog vidimo tek u budućnosti, koja zapravo ne postoji i ne možemo je uhvatiti isto kao što ne možemo uhvatiti svoju senku.

Jedino što je izvesno to je sadašnji trenutak. Afirmacije služe za to da se orijentišemo isključivo na ovaj trenutak:

ja sam srećna ovde i sada, ali moje nesvesno govori da to nije istina

ja sam bogata i uspešna, ali moje nesvesno se odupire

ja sam zdrava, imam savršenog partnera i tako dalje, ali moje nesvesno kaže da to nije istina

 

 

Problem je što se um uvek "upetlja" i definiše stvari na osnovu ukorenjenih proročanskih uverenja. Na taj način stvara se ogroman jaz, i željeno postaje sve više nedostupno. Što nam više beži, mi ćemo ulagati više napora da ga stignemo. Kada nešto želimo, automatski se podrazumeva da to nemamo.

Mi obično nismo zadovoljni postojećim stanjem i ne čini nas srećnim ono što imamo. Kada imamo zdravlje, nismo nešto posebno srećni zbog toga, jednostavno ponašamo se kao da je to nešto sasvim normalno. Kada izgubimo zdravlje, pokušavamo ga privući na sve moguće načine.

Kada imamo zadovoljavajuću vezu sa partnerom, opušteni smo i ne razmišljamo da nešto menjamo, borba počinje tek kada ostanemo bez toga... Zašto najčešće željeno privučemo tek nakon dužeg vremena, kada više ne mislimo o tome? Na primer, zaljubljeni smo u neku osobu, ali on nam nije naklonjen, i dok mi svim žarom želimo imati ga za sebe, on nam kao riba klizi iz ruku. Što smo više "zagrejani", on nam je sve nedostupniji. Na kraju, okrenemo list i nađemo drugog partnera, a ovaj prvi kao duh izroni iz mraka i počne da nas proganja, izjavljuje ljubav i slično, ali nama više nije ni na kraj pameti.

Kada nešto žarko želimo, mi povlačimo energiju iz drugih resursa i blokiramo sve energetske kanale. Misleći konstantno, opsesivno samo na jednu stvar ili osobu tokom 24 sata, zapostavljamo posao, prijatelje, zdravlje i sve manje energije ulažemo u druge segmente života ili im ne pridajemo nikakav značaj, živeći ih mehanički i nesvesno. Tako polako upadamo u financijske probleme, ne možemo kontrolisati novčane tokove i podmiriti sve troškove, ulazimo u minus, zdravlje počinje slabiti, na poslu se javlja negativna energija ili sukob s kolegama i nadređenima. Tada imamo običaj da kažemo da nam je sve krenulo nizbrdo.

Povlačenjem energije iz drugih sektora mi smo zablokirali celi sistem. Uzmimo na primer funkcionisanje Ministarstva finansija neke zemlje - penzioneri najavili štrajk jer kasne penzije, vlada uzme novac koji je namenjen za platu službenicima ministarstva i prebaci penzionerima. Tako ostane "rupa" u budžetu. Sutra radnici železare najave obustavu rada jer nisu primili platu šest meseci. Vlada odluči da uzme iz budžeta sredstva namenjena za nabavku osnovnih sredstava i prebaci ih železari. Iz dana u dan stvaraju se nove rupe, na kraju dolazi do potpunog kolapsa i više ništa ne funkcioniše kako treba... Vratimo se na naš energetski sistem.

 

 

Energija i želja

Mi smo naš energetski potencijal usmerili na jednu stranu i ispraznili druge sektore, stvarajući nedostatak ravnoteže, a višak uvek preteže na štetu slabih sektora. Tek kada se energija izbalansira, možemo očekivati blagostanje i ispunjenje željenog. Odnosno, kada aktivno delujemo u svim segmentima svog života, tako stvaramo prohodnost komunikacijske mreže.

Tako se i osoba iz prethodne priče pojavi tek kada se energija vrati u normalno stanje, jer su se "pročistili" putevi. Upravo ćemo prebacivanjem težišta na jednu stranu delovati poput stene koja se sručila na put i zakrčila prolaz.

Višak uvek dovodi do neravnoteže, a cilj rada na sebi je harmonizacija energije i uspostavljanje balansa na nivou svih segmenata. Zapravo, željeno je krenulo prema nama, ali je naišlo na prepreku koju smo sami stvorili. S druge strane, um je glavni ometač, odbijač željenog. On čini da automatski padamo na nižu vibraciju i formiramo uverenje da ne možemo privući željeno.

Pre nego što nas željeno sustigne, mi spustimo rampu i zatvorimo prilaz. Ono što možemo zamisliti, to možemo i imati. Možemo danima raditi afirmacije tipa: privlačim novac, ovo, ono... Univerzum radi za mene i slično, a svakim danom sve manje para u novčaniku... To je samo znak da afirmacija ne deluje iz nekog razloga i da postoji jaz između želje i energetskih tokova.

Jedan od razloga može biti komunikacijska blokada sa svetom, povlačenje, izolacija, zapostavljene veze sa bliskim osobama ili porodicom. Što su nam veze bogatije, življe, iskrenije, to smo otvoreniji za prijem svih oblika blagostanja. Kada su u pitanju afirmacije, one treba da su mnogo sažete i jasne. Ako su previše opšte i razvodnjene, mogu dati isto tako uopšten učinak, bez fokusiranja na konkretnu oblast.

 

 

Da bismo stvorili i održali balans, bilo bi dobro da koristimo set od najmanje 12 afirmacija (od čega po jednu za svaki sektor) života i tu se možemo poslužiti astrološkim značenjem polja (afirmacije kreiramo prema sopstvenim afinitetima):

1. Ja lično, fizički izgled, zdravlje, karakter, sadašnjost

Afirmacija: Ja sam žena, snažna i zdrava u srcu i umu.

2. Novac, liične vrednosti, imovina

Afirmacija: Meni novac stalno dolazi, iz poznatih i nepoznatih izvora, moji prihodi se stalno povećavaju. Energija novca neometano kruži, dajem novac i on mi se višestruko vraća.

3. Braća, sestre, novosti, kraća putovanja, sve komunikacije

Afirmacija: Komuniciram otvoreno i iskreno, s ljubavlju i razumevanjem.

4. Otac, dom, porodica

Afirmacija: Uživam podršku moje porodice, u mom domu vlada ljubav i harmonija.

5. Deca, seksualna zadovoljstva, ljubav, provod, kreativnost, produktivnost, stvaralaštvo

Afirmacija: Puna sam ljubavi koju nesebično dajem i koja mi se višestruko vraća, radim i stvaram iz ljubavi.

6. Bolest / zdravlje, navike

Afirmacija: Ja sam potpuno zdrava, moje telo i um funkcionišu u savršenoj harmoniji.

 

 

7. Brak, muž / žena, partnerstva, ugovori i udruživanja, javni neprijatelji, parnice

Afirmacija: Volim i voljena sam, imam partnera koji mi savršeno odgovara. Napomena: partner je naše ogledalo, što znači da nam savršeno odgovara partner koji nije u disproporciji s našim unutrašnjim bićem. Što smo bolje i savršenije biće, to ćemo imati i bolji odnos s partnerom.

8. Oporuke, nasleđe, bol, strah, smrt (ovo je takođe polje koje predstavlja misterije i okultna znanja)

Afirmacija: Smrt nije kraj, već početak nečega novog, u svakom mraku pronalazim trag svjetlosti i u svemu pronalazim svrhu i smisao.

9. Duga putovanja, nauka, religija, umetnost, vizije i povezanost sa višom svešću

Afirmacija: Ja sam povezana s božanskom ljubavlju, otvaram svoje srce za širenje svesti, nova znanja i daleka putovanja.

(Putovanje ne podrazumeva isključivo putovanje u fizičkom smislu, može to biti putovanje prema sebi, što je ujedno i najduže putovanje)

10. Majka, status, ugled i čast, karijera, ciljevi, autoriteti, zaposlenje

Afirmacija: Ja ostvarujem svoje ciljeve s lakoćom, volim svoj posao i uspešna sam u svemu što radim.

11. Prijatelji, nade i želje

Afirmacija: Moji prijatelji su nesebični i plemeniti, uzajamno se razumemo i podržavamo.

12. Tuga, strah, kazna, tajni neprijatelji, insinuacije, gubici, nevidljive prepreke, zamagljeni vidici

Afirmacija: Sposobna sam da prepoznam i prevaziđem sve prepreke, jer u svakom trenutku imam Božju zaštitu i vođstvo Njegove nevidljive ruke.

Kroz navedene afirmacije izražavamo svest o svim postojećim segmentima, zatvaramo krug, bez zanemarivanja / ignorisanja negativnih aspekata života kao što su smrt, neprijateljstva i slično.

Težnjom da se suočavamo samo s lepim stvarima koje nam osiguravaju osećaj udobnosti, rizikujemo da postanemo leptir s nerazvijenim krilima, nesposobni da se suočimo sa životom onakvim kakav jeste.

Ukoliko idemo isključivo u pravcu idealizacije sveta, živećemo u oblacima, izolovani od realnog sveta, a kao rezultat imaćemo sve više teškoća pri suočavanju sa svakodnevnim problemima.

Izvor: Duhovnirazvoj.blogspot.com