×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/webastrolog/public_html/pluginsDSsystemDSjcemediaboxDSaddons

Svet je, nažalost, mesto u kojem svako gleda svoje interese. Sigurno ste bar jednom sreli osobu ili negde pročitali da je jedna od najvažnijih stvari koje trebate naučiti u životu da ne rasipate vreme i energiju na ljude koje ne možete da usrećite. I u pravu su – nikome to nije pošlo za rukom, pa neće ni vama!

Ne gubite se previše u tome da budete svima sve. Ta želja graniči se doslovno s ludilom, jer ćete na kraju svima postati neprijatelj, a ponajviše sami sebi. Ni pokušaj izgradnje idola drugih neće uspešno završiti, ne treba da budete ničiji spomenik.

Jedino što možete jest da budete neko u čijem se prisustvu ljudi lepo osećaju jer primećuju da ih cenite, poštujete i hrabrite, budite zadovoljni time.

Naučite da ne rasipate vreme i energiju na traženje svojih prava u svetu. Na papiru i u dekleracijama sve lepo piše, ali je istina pomalo surova.

Nemojte sažaljevati svakoga i kukati nad tuđom sudbinom, niti brinuti tuđe brige. Žali li neko vas? Svet je mesto u kojem svako gleda svoje interese. Ono što mislite da možete dobiti, morate prvo da date, a i onda je pitanje kada ćete dobiti to što vam treba i što želite.

Kada usmerite svoje vreme i energiju na stvaranje kutka gde će vam prioritet biti lični mir, videćete da je bolje odustati od svega ostalog. Naučite da ne rasipate vreme i energiju na mišljenja drugih ljudi. Pitaju li se oni za vaše mišljenje, gledaju li oni šta vi želite, paze li oni na vaše osećaje?

Nije sebičnost ako želite sebe zaštititi od emocionalnih i mentalnih grabljivaca ovoga sveta, to je zakon preživljavanja vas kao čoveka, vaša želja da od života imate ono dostojanstvo koje vam pripada i onaj mir s kojim ćete se svakoga dana radosno buditi i odlaziti prema svojim ciljevima.

Naučite da ne rasipate vreme i energiju na tuđim pričama gledajući šta drugi rade ili ne rade. Ne bavite se tuđim pobedama i porazima, ne gledajte na tuđe greške. Jedino što možete učiniti jeste da sami budete primer.

Kada svetlite svojim živom, onda je vaš doprinos tuđoj promeni maksimalan, kada svojim manama pokušavate da menjate mane drugih – ništa nećete postići.

Naučite da ne rasipate vreme i energiju na ono što nije pod vašom kontrolom i odjednom ćete se usmeriti samo na ono što je pod vašom kontrolom. Promena će tada biti neminovna.

Izvor: http://alternativainformacije.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner