×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/webastrolog/public_html/pluginsDSsystemDSjcemediaboxDSaddons

U poslednje vreme počeo sam shvatati kristale na nov način. Dok sam oduvek znao da su snažni isceljitelji i da nose čistu energiju, čini se da su kristali mnogo više od toga.

Kristalima, odnosno dragom i poludragom kamenju se u svetu pridaje jako puno pažnje i to s razlogom. Na našim prostorima to je dosta slabije, ali ipak primetno je da se poslednjih godina širi svest o tome i kod naših ljudi.

Gorski kristal (kvarc) od svega na ovoj planeti najviše pojačava energiju i isceljenje, zbog svoje jedinstvene spiralne kristalne forme. On apsorbuje, pohranjuje, otpušta i reguliše energiju i odlično uklanja blokade. Njegov puni energijski spektar aktivira sve nivoe svesti. Univerzalni isceljitelj i pojačivač. Poravnava našu svest sa snagama Univerzuma, pomažući svakome od nas da pronađe svoje vlastito unutrašnje svetlo, koje nas povezuje sa Univerzalnim svetlom. Pomaže fokusirati i pojačati ideje i namere. Uravnotežuje emocije. Raspršuje negativnosti u ličnom energijskom polju (auri) i u prostoru. Prima, aktivira, pohranjuje, prenosi, transformiše i pojačava energiju, uključujući misli i informacije.

Crni turmalin je kristal novog doba koji se od davnina koristio protiv demona i magijskih napada. U današnje vreme on se koristi kao moćna zaštita koja odbija negativnu energiju, poništava delovanje magije i zlih sila. Ukoliko primetite da su oko vas zli ljudi koji vam crpe energiju, koji čine da se osećate depresivno, bezvoljno i iscrpljeno, obavezno nabavite primerak turmalina. On stimuliše refleksne tačke na našem telu, ublažava bolove u zglobovima, otklanja bol, pomaže imuni sistem. Koristi se za lečenje strahova, paranoje, ublažavanje anksioznosti, otklanja negativne i suicidne misli, pomaže ljudima da logički razmišljaju i da donose prave odluke. Sve otrovne strele koje drugi šalju ka vama ovaj kristal blokira i vraća pošiljaocu. 

Mnogi među nama na izazove u životu reaguju besom, mržnjom, zavišću, nezadovoljstvom, ljubomorom. Ne shvataju da smo mi u stvari ti koji stvaramo sopstveno iskustvo i raspoloženje. Naši spoljašnji životi samo su odraz naših unutrašnjih života. Kristali koje vam predstavljamo, svojim blagim vibracijama, pomeraju naš fokus sa problema koji nas okupiraju i povezuju nas sa našom unutrašnjom energijom koja uravnotežuje sva naša tela: fizičko, emotivno, mentalno i duhovno.

Rubin je veoma redak i jedan je od najvrednijih plemenitih dragih kamenja u prirodi. Njegova boja oduzima dah, varirajući između braonkasto crvene do svetlo crvene slične boji zrelih malina ,ima odličnu tvrdoću i po tome je iza dijamanta, neodoljivo je blistav. Boja Rubina poseduje fluorescentnost, koju pokreće prirodna i veštačka svetlost pod čijim svetlom oni dobijaju svetliju crvenu. Boja je najvažnija osobina Rubina, dok je njegova prozirnost na drugom mestu. Skoro je nemoguće pronaći Rubin finijeg kvaliteta da teži preko 3 karata, stoga, smatra se da su manje primese prihvatljive i većina nakita sa rubinima sadrži kamenje koje ima manje od 3 karata.