NUMEROLOŠKA PROGNOZA ZA DECEMBAR 2018. GODINE


Pred nama je poslednji mesec u ovoj 2018. godini. Decembar je sam po sebi lep što zbog zimske idile što zbog osećaja da nam se bliži ulazak u novu godinu. Veoma je važno znati kakvu energiju nosi ovaj dvanaesti mesec kako bismo životnu energiju usmerili u pravcu uspeha, izobilja i ljubavi. Numerološki gledano, decembar mesec nosi simboliku broja 5. A zašto je to tako? Kada broj 12 koji simbolizuje istoimeni mesec, saberemo i svedemo na jednocifren broj dobijamo 3, a potom dodamo i aktuelnu godinu 2018 odnosno broj 2 što u konačnici daje zbir (5). Petica je analogna planeti Merkur koja u astrologiji vlada trećom i šestom kućom prirodnog horoskopa. Kako je aktuelni tranzitni Merkur retrogradan sve do 06.12. važno je znati da u akciju treba krenuti tek nakon što istoimena planeta bude u fazi direktivnog kretanja. Decembar mesec prema numerološkom tumačenju biće obeležen dobrom energijom, odličnom koncentracijom i jakim nagonim da se radi i stvara. Ljudi će da budu veoma vredni zato što će na delu videti i rezultate svog mukotrpnog i poštenog rada.

 

 

Mnogi će baš u ovom mesecu da krenu put inostranstva, neki će da kupuju tehniku i nameštaj za kuću, a biće i onih koji će da se odsele daleko od mesta u kom trenutno borave. Izuzetno je naglašeno polje inosranstva, posla u stranim firmama kao i razgovora sa strancima koji mogu da vam pruže pomoć ili priliku za lični napredak. Dobro je vreme za sastanke, kupovinu automobila, upisivanje kursa, polaganje vozačkog i drugih ispita. Petica simboliše čovekov biološki i duhovni razvoj.

 

 

Ona je broj božanske moći, savršenstva i simbol svemira. Broj pet je analogan vatrenom elementu pa će tako sve do početka kalendarske zime vatreni predstavnici zodijaka imati fenomenalne aspekte za završavanje veoma važnih poslova. Prema starim kineskim verovanjima, broj pet je veoma srećan broj i predstavlja pet najvažnijih blagoslova: zdravlje, dugovečnost, sreću, prosperitet i bogatstvo.

 

 

Otresite crne misli, više se krećite, pijte dovoljno vode, radite isključivo ono što vas ispunjava i obavezo izbegavate energetske vampire koji će pred kraj godine da se aktiviraju tražeći žrtve od kojih će uzimati ne samo energiju već i finansije. Čuvajte novac i nemojte ga svakome pozajmljivati. Tri put merite, a jednom secite. Uzmite papir i olovku u ruke i napravite MOJ PLANER 2019 i zapišite sve želje koje želite da ostvarite u novoj godini. Čuvajte se bilo kakvih preterivanja tokom decembra meseca. Želim vam dobro zdravlje, izobilje i radost.

Velimir Remić, pisac i astrolog