FENG SHUI: ŠTA PONETI NA LETOVANJE I KAKO ODMOR UČINITI LEPŠIM?


Pre polaska...

Pre nego odete na odmor, uredite dom tako da sve bude čisto, složeno i uredno. Iako neko vreme nećete biti kod kuće, to ne znači da i dalje niste energetski povezani sa svojim životnim prostorom. Ostavljanjem životnog prostora u neredu prizivate haos i lošu energiju tokom odmora. To se može manifestovati kao problem sa hotelskom sobom, hotelskom rezervacijom, kašnjenje kad su u pitanju prevozna sredstva i druge manje nedaće. Ne zaboravite na svoje biljke. Zamolite nekog bliskog da svrati i zalije biljke koje tokom godine unose dobru energiju u vaš život. Takođe, neka provetri kuću da vas životni prostor dočeka svež i čist. Ustajali vazduh ima negativnu energiju.

Stvari

Odlazak na godišnji odmor ponekad podseća na seobu naroda. Automobili pretrpani stvarima, sa sobom vučemo nekoliko putnih torbi jer ne znamo šta nam sve može zatrebati… Velike vrućine i preteške putne torbe stvaraju dodatnu nervozu pa godišnji odmor, umesto sa veseljem i olakšanjem, započinjemo sa mukom u želucu i frustracijom. Sve to vam nije potrebno.

Zaboravite gomilu stvari, sve složite u jednu torbu. Minimalizam je mnogo bolji od preterivanja. Tako ćete izbeći nepotrebnu nervozu i gomilu tereta. Uostalom, odlazite osetiti novu energiju i nikako vam nije potrebna istrošena i loša energija koja se nalazi u predmetima koje vučete od kuće. Ponesite sa sobom neki dragi predmet, možda kućne papuče, svoju šoljicu za kafu ili fotografiju najmilijih ako ne letujete zajedno.

 

 

Šta poneti?

Najbolje je poneti nekoliko odevnih predmeta koje možete lako kombinovati. Ne zaboravite dobre cipele koje mogu zadovoljiti duge šetnje po grubom terenu, jaknu nepropusnu na vetar i vodu. Kad se ne brinete oko garderobe, slobodnije ćete uživati u novom okruženju.

Ponesite i malu beležnicu u koju možete zapisivati utiske, događaje, opisati mesta koja ste posetili i ljude koje ste upoznali. U nju posle možete umetnuti razglednice, fotografije, biljke i ostale sitnice koje će vam tokom godine biti podsetnik na godišnji odmor.

Ako idete u posetu prijatelju ili rodbini, ponesite maleni dar, najbolje nešto što ste sami napravili jer na taj način potičete razmenu pozitivne energije i dajete predmet izrađen od srca, sa pozitivnim mislima.

Na odmoru

Rezervišite sobu daleko od liftova, stubišta i spoljne buke. Obično je jedna strana kuće ili hotela uvek mirnija i ima lep pogled pa ne bi bilo loše raspitati se unapred i tako osigurati udobnost.

Ako je nameštaj u sobi u kojoj ćete spavati oštrim uglovima okrenut prema vašem krevetu, napravite razmeštaj. Bilo bi poželjno izbeći krevet koji gleda direktno na ulaz u sobu.

Ponesite sa sobom mirisnu sveću ili aromatično ulje za relaksaciju. To će oplemeniti novi prostor i opustiti vas. Takođe, možete poneti i veliki lagani šal kojim ćete prekriti televizor, ogledalo ili oštre uglove stolova i noćnih ormarića ako nisu prekriveni stolnjacima jer vas to tokom spavanja iscrpljuje.

Ako su na zidovima sobe slike koje vam se ne sviđaju, prekrijte ih. Proverite gde se nalazi telefon. Nije nužno da je na noćnom ormariću tik do vaših ušiju. Isto vredi za budilnik.

Prema feng shui filozofiji, vrata kupatila i poklopac toaleta moraju biti zatvoreni. Na taj način sprečavate curenje energije i novca, a čuvate sreću i dobit.

(Lorin Čerina, sensa.hr)