KAKO DA ISKORISTITE ENERGIJU PUNOG MESECA?


Pun Mesec je vreme optimizma i pozitivnosti samo ukoliko to budete znali iskoristiti. Ovo je period pojačane pozitivne energije a isključivo od vas zavisi da li ćete tu energiju iskoristiti u pozitivne ili negativne svrhe, što može biti pogubno za vaša osećanja.

Budući da pun Mesec iscrpljuje orgomnu količinu energije, poželjno je mirovanje i odmor. Zapamtite da je sve što se dešava u vašem telu i duši u danima punog Meseca pojačano i prenaglašeno.

Ukoliko ste ljuti osećaćete se još gore, a ako ste srećni osećaćete se srećnije. Tokom punog Meseca zdravstvene ustanove i hitne pomoći su pune pacijenata, jer su ove energije veoma moćne i važno ih je usmeriti ka pozitivnom. Ovo je jedna luda energija koja se pojačava, pa eto prilike za emotivni i duhovni rast ukoliko se okrenete ka pozitivnom razmišljanju.

U nastavku vam donosimo savete kako da iskoristite energiju punog Meseca (dva dana pre i dva dana posle) na najbolji mogući način.

Suzdržite se od svađa i ljutnje

Pun Mesec je vreme da se smirite, da pustite stvari da idu svojim tokom, oprostite drugima ukoliko su vas povredili. Ukoliko ne možete da pređete preko nekih stvari, onda je najbolje da se primirite u ovim danima i da posle porazgovarate o tome što vas muči. Pokušajte da držite pozitivnu energiju u sebi i ne padajte u iskušenja.

Razmišljajte pozitivno

Svi znamo da treba da razmišljamo pozitivno koliko je god to moguće, ali tokom punog Meseca se trudite da to sprovedete u delo. Vaše pozitivne misli biće umnožene i mnogo lepih stvari će početi da vam se događa. Dovoljno je da kada se probudite provedete pet minuta u pozitivnom razmišljanju i vaš dan će krenuti u tom smeru. Ako želite možete napišite listu stvari na kojima ste zahvalni i gledajte se u ogledalo dok izgovarate lepe stvari o sebi. Zamislite da su vaše pozitivne misli obojete mesečevom svetlošću koja ih umnožava.

 

 

Zamišljajte da se vaši snovi ostvaruju

Pun Mesec je savršeno vreme da manifestujete ostvarenje svojih snova. Provedite vreme u razmišljanjima o svojim snovima, ciljevima i zapisujte ih na papir. Takođe, poželjno je da napravite poster ili ploču na kojoj ćete postaviti sve ono što želite da ostvarite. Stavite tu ploču na vidno mesto, gde je možete viđati svakog dana i pritom se svakodnevno podsećati na svoje snove. Manifestovanje za vreme punog Meseca se pojačava i daje dodatni podsticaj ostvarenju onoga na čemu je vaš fokus.

Provedite vreme u tihovanju

Pošto se za vreme punog Meseca oslobađa velika količina energije, vreme provedeno u tihovanju, molitvama i samoći daće vam osećaj spokoja i harmonije. Napravite sebi ugođaj, pustite laganu muziku I prepustite se. Pokušajte da bar za kratko ne razmišljate ni o čemu.

Pošaljite blagoslove ljudima u nevolji

Pošaljite energiju, oproštaj, snagu ili jednostavno lepe misli svojim prijateljima, porodici, kolegama pa čak i strancima. Osim toga, pošaljite energiju mira svim mestima koja se suočavaju sa sukobima, teškoćama, siromaštvom ili ratom. Na taj način vi sebi donosite pozitivne vibracije i blagoslove.

Pripremila: Vesna Remić