DOBRO JE ZNATI: OSNOVNA ASTROLOŠKA PRAVILA U VEZI SA NEGOVANJEM KOSE


Ustanovljeno je da lunarne faze utiču neposredno na rast naše kose. Kosa koja je ošišana za vreme Meseca koji raste (povećava se iz noći u noć na nebu) rašće brže od one kose koja je ošišana kada mesec opada (smanjuje se iz noći u noć). Ako često menjate frizure potrebno je da vamn kosa brže raste, pa u tom slučaju za šišanje izaberite period kada mesec raste (1. i 2. četvrt).

Ako ne volite često da se šišate izaberite dan kada mesec počinje da stari (opada). Ako se tada šišate to će ojačati vaš koren, a kosa će vam manje opadati i sporije rasti. Nikako se ne savetuje šišanje na mlad mesec (kada se Mesec ne vidi na nebu).

Evo još nekih pravila: Kosa koja se šiša kada Mesec prolazi kroz znak Lava postaje bujna, a u Devici brže raste, duže drži formu i čuva lepotu kose. Dobro je šišati kosu kada Mesec raste, osim kad je u znaku Raka ili Ribe.

Loše je šišati kosu kada Mesec opada i u znaku je Jarca. Veoma je loše u Ovnu i u Blizancima jer tada krajevi kose mogu da vam pucaju, a još gore je ako se nekoliko puta ošišate pod opadajućim mesecom u ovim znacima.

Nikako nemojte da se šišate dok Mesec prolazi kroz znak Raka i Riba, a tada se ne preporučuje čak ni pranje kose. Farba koju stavite kada Mesec raste će držati duže i boje će biti lepše. Posledice nepravilnog šišanja su tanka kosa, opadanje iste i perut.