TEST: ONO ŠTO STE PRVO PRIMETILI OTKRIVA VAŠE NEGATIVNE I POZITIVNE STRANE


Pažljivo pogledajte sliku i recite štа ste prvo primetili na njoj. Ono što ste prvo ugledali otkriva vaše snage i slabosti. Koliko puta ste se zapitali koje su zapravo vaše snage i slabosti? Zahvaljujući ovom vrlo jednostavnom testu, možete lako saznati koje su vaše negativne i pozitivne strane.

Pažljivo pogledajte gornju sliku. Reč je o slici koju je naslikao Vladimir Kush , umetnik kog zovu “ruski Salvador Dali “. Što ste na njoj prvo primetili? Ne pokušavajte dati racionalan odgovor, ovde se računa samo vaša podsvest! Je li to jezero, oko, riba, vilinski konjic ili bilje koje raste oko jezera ?

1. Oko

Vi ste definitivno kreativna i inteligentna osoba, sa neobičnom inteligencijom koja je zainteresovana za mnoge teme. Ali koje su vaše snage i slabosti? Pozitivna strana je zasigurno to što imate veliku žeđ za znanjem, što vas čini kulturnom i zanimljivom osobom. Vaša emocionalna inteligencija je razvijena i vaše ponašanje je ugodno i zabavno. U negativne strane spada određena arogancija, koja je rezultat vašeg znanja. Često se hladno ponašate prema ljudima za koje ne smatrate da su na vašem nivou, što uopšte i ne primećujete, a to zna biti vrlo neugodno.

 

2. Riba

Osoba ste sa vrlo živahnom inteligencijom! Možete odmah prepoznati probleme i često znate kako se ponašati u skladu s tim. Pozitivna strana je vaša velika odanost prema drugima i sposobnost da se stavite u „njihove cipele“. S druge strane, nedostaci su povezani s područjem donošenja odluka. Često, kada niste pod pritiskom, treba vam dugo vremena da donesete odluku, a to druge ljude zbunjuje.

 

3. Vilinski konjic

Ako ste prvo ugledali vilinski konjic, sigurno možemo reći da ste uravnotežena i smirena osoba. Znate šta želite i ne bojite se slediti svoje snove kako bi postigli svoje ciljeve! Vaša pozitivna strana je i to što ste sigurni u svoje ideje i mišljenja i način na koji se odnosite prema problemima. Uvek ste proaktivni i ne dopuštate da vas savlada prošlost! Vaše su negativne strane vrlo često povezane sa apatijom i umorom koji vas pogađa u najrazličitijim trenucima. Znate se obeshrabriti, pogotovo kad stvari ne idu kako biste želeli!

 

4. Biljke koje rastu oko jezera

Ako ste prvo ugledali biljke koje rastu oko jezera, vi ste odlučna, umerena osoba, oprezna u načinu govora, koja pažljivo procenjuje težinu reči. Vaše pozitivne strane su obrazovanje i elegancija bez konkurencije. Nikad ne rizikujete da ostavite loš utisak i pravi ste model ponašanja! Međutim, vaša negativna strana je što ljudi često ne razumeju vaš način postupanja i možete im često izgledati osvetoljubivo.

5. Samo jezero

Vi ste vrlo snalažljiva ste osoba. Ne bojite se uspoređivati ​​s drugima i za vas mudrost nije pitanje starosti već iskustva! Vaša pozitivna strana je nepokolebljiva želja za delovanjem i sposobnost prihvatanja svih, bez pravljenja razlika. Vaša mana je nesposobnost priznavanja svojih najvećih grešaka.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr