EVO ZAŠTO PRE SPAVANJA TREBA DA SE GRLITE I MAZITE


Nedostatak sna utiče na naše raspoloženje, pa samim tim i na seksualni život. Spavanje i te kako utiče na samu intimnost u vezi. Jedno istraživanje proučavalo je 29 heteroseksualnih parova, a rezultati su pokazali kako su se naspavani muškarci odnosili prema ženama puno bolje nego kad su bili neispavani.

Evo kako spavanje utiče na vaše veze:

- Maženje smanjuje nervozu

Zagrljaj u naručju najdražeg može bitno da smanji nervozu koju osećate zbog neke situacije na poslu. Istraživanja ppokazuju kako zajedničko spavanje bitno utiče na vašu vezu, a oni parovi koji se maze pre spavanja su manje nervozni i anksiozni, a ceo dan im je obeležen dobrim raspoloženjem.

- Deljenje kreveta je zdravo

Kad spavate sa partnerom onda se i brinete za njega. Pazite da je uvek pokriven i da ga ne zgurate sa kreveta.

- Smanjuju se sukobi

Kad se dobro naspavaš, onda si i manje nervozna, a samim time je i mogućnost sukoba nešto manja. Bez obzira koliko ste ljuti jedan na drugoga, do većeg sukoba neće doći jer ste oboje odmorni. Pazi da spavaš najmanje sedam sati svaki dan i sve će biti u najboljem redu.

- Gledanje televizije naveče nije dobro

Ako odlučite da do kasno ostanete budni, prihvatite činjenicu da ćete naredni dan biti umorni, a vaš interes za partnera će biti manji.

- Umor može da rezultira svađom

Umor uključuje mogućnost svađe, ali i buđenje partnera usred noći. Ne zaboravite koliko je važno da na vreme idete na spavanje i uživate u društvu svog partnera, čak i dok spavate.

Izvor: Kurir.rs