KAKO DA OČISTITE SVOJU ENERGIJU NA KRAJU GODINE?


Kraj godine je period kada bi trebalo dublje da se posvetimo sebi, svom unutrašnjem stanju, mislima, emocijama, započnemo put promena, ali ono što nam nedostaje za to jeste - VREME. Usled praznične euforije, kupovine, ukrašavanja kuće, gužve, planiranja, pripreme hrane - mislimo na sve osim na sebe!

Baš u periodu kada treba da započenemo proces pozitivne transformacije, izbacimo negativno, a privučemo pozitivno, naša pažnja i energija se rasipaju na sve strane. Vreme je da ovo promenite! Izdvojite svakog dana najmanje 15 minuta za sebe i posvetite se čišćenju energetskih kanala. Evo šta treba da izbacite iz života na kraju svake godine, da bi se u novoj dogodile srećne i važne okolnosti:

- Odbacite sve nepotrebne razgovore i prestanite da slušate tuđe negativne priče

- Nemojte raditi nešto za drugoga pod ubeđenjem da morate, već pod energijom koja odiše "ja to želim".

- Izbacite iz glave sve one misli iz prošlosti koje nepovoljno utiču na vaše raspoloženje.

- Očistite svoje srce od razmišljanja o budućnosti i strahovima koji još ne postoje, a možda se neće nikada ni dogoditi.

- Prestanite da pokušavate nekome nešto da dokažete i promenite nečije gledište. Izbegnite sukobe i rasprave koje vam samo donose negativnost, kako u realnom životu, tako i na društvenim mrežama.

Počnite da radite na stvarima koje smo pomenuli. Istina je da se oni neće preokrenuti preko noći, ali svaki trud i korak čini vas bližim cilju. Umesto da se prepuštate talasima gužve, stresa, nervoze i negativnosti, počnite da komunicirate sa pozitivnim ljudima, radite svoje omiljene stvari, bavite se hobijem, prošetajte, sedite u tišini sami, spavajte dodatnih sat vremena... Uradite sve stvari koje vas raduju i čine ispunjenim, jer kada "moram" zamenimo sa "želim", život zaista dobija svetlije nijanse.

Slušajte svoje srce i intuiciju - unutrašnji glas je važan u ovo doba godine. Dopustite da vam se dogode slučajni susreti, neka se planovi promene u zadnjem trenutku i neka sve ne bude savršeno, ali vi pratite tok. Taj tok će vas možda odvesti baš tamo gde vi želite, a da toga niste trenutno svesni. Ne opirite se promenama već kroz njih rastite!

Izvor: Sensa