KONAČNO PREDAH: MERKUR JE KRENUO DIREKTNO KROZ RIBE. ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO?


Ako se mislima vratimo unazad tri nedelje može čak da nam se smuči od pomisli šta se to sve dešavalo u periodu od 06.03. – 28.03.2019. godine za vreme retrogradnog kretanja planete Merkur kroz dvanaestu kuću prirodnog horoskopa i znak vodenih Riba. Tehnika se kvarila, štete su se nizale jedna za drugom, komunikacija je bila otežana, dešavale su se svađe i prekidi kontakata, nerazumevanje, pogrešna interpretacija reči, zastoji, ograničenja, blokade, gubitak dokumenata, razne greške, kvarovi na automobilima i kućanskim aparatima, niko nikog nije razumeo i svako je igrao neku svoju igru. Tako je moralo da bude.

 

 

 

 

Planeta Merkur je vladar prirodne treće i šeste kuće horoskopa odnosno Blizanaca i Device. Simbolički gledano odnosi se na saobraćaj, puteve, prevozna sredstva, transport, trgovinu, svaki vid komunikacije, uma, intelekta, govora, pisanja, izdavaštva, banaka, posla, pružanja usluga, pa čak i zdravlja jer je vladar prirodne šeste kuće koja nas podseća da je kvalitetna i raznovrsna ishrana ključ dobrog zdravlja i dugovečnosti.  Možda ste baš u ovom mesecu rešili da krenete sa nekom dijetom ili posebnim režimom ishrane, ali eto nije vam se dalo ili ste se ulenjili i čekali neko bolje vreme. E,  pa dočekali ste to bolje vreme kada treba da se pokrenete, donesete važne odluke i pozavršavate sve ono što vam se nije dalo protekle tri nedelje. Poželjno je da se ne zalećete sa aktivnostima, već da sačekate sledeću sedmicu i da hrabro krenete u nove životne pobede.

 

 

 

Neki od vas imali su problema sa koncentracijom, smorenošću, uznemirenom psihom, zaboravnošću, slabim prilivom finansija, a dešavalo se i to da padnu ružne reči među braćom, sestrama, roditeljima, rođacima, komšijama ili saradnicima na poslu. Nekima je dete popustilo u školi, imalo sportsku povredu, bežanje sa časova ili problem sa lošim društvom. Bilo je nerazumevanja između radnika i poslodavaca, zdravstvenih tegoba zbog premorenosti na poslu ali i nezadovoljstva radnom atmosferom i kašnjenjem teško zarađenog novca. U ljubavnim vezama i brakovima sve je prštalo od međusobnih optužbi, poruke su lutale, neki su ih slali više puta jer iz prvog pokušaja nisu mogle da odu.

 

 

Znam i one koji su za vreme retro Merkura započeli posao od kog su odustali veoma brzo. Raskidi, razvodi, troškovi, čudni ugovori sa zamkama poput fus note provlačili su se na razne načine kroz život običnih ljudi. Udesi su bili učestali, kao i incidenti prilikom parkiranja kola u rikverc. Pošiljke su kasnile ili su isporučivane na pogrešne adrese. Laži, izdaje, obmane, prevare i sumnje bile s prisutne u životima mnogih, a posebno onih u znaku ili podznaku Ribe, Strelac, Devica i Blizanci kao i kod onih koji u navedenim znacima imaju neke planete u natalnom horoskopu.

 

 

 

Došlo je vreme da se olobodimo od svega što sam pobrojao  kao negativnosti koje su nas mučile u ove tri nedelje koliko je Merkur bio retrogradan. On je krenuo direktivno sa 16 stepena Riba i u ovom znaku boraviće sve do 17. aprila kada će preći u znak vatrenog Ovna. Ugovori koje potpišete u narednim nedeljama biće plodni i trajni. Uzmite papir i olovku u ruke i ispišite veliki životni planer 2019. i njime se rukovodite u godini koja je ispred nas. Oni koji treba da uče I polažu ispite imaće bolju koncentraciju, dok će trgovci zadovoljno trljati dlanove. KONAČNO SVE KREĆE NA BOLJE!

Želim vam dobre misli, mir u duši, radost u srcu, iskrenu molitvu i zahvalnost na usnama, mnogo sloge, novca i izobilja kao i sreće na putovanjima.

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije