DOBRA VEST: MERKUR JE ZAVRŠIO RETROGRADNO KRETANJE


Ako premotamo film unazad skoro četiri nedelje može samo da nam se smuči od pomisli šta se to sve dešavalo za vreme dok je Merkur bio u fazi svoje retrogradnosti kroz znak vodenog i kardinalnog Raka. Tehnika se kvarila, štete su se nizale jedna za drugom, komunikacija je bila otežana posebno u porodici i na poslu, dešavale su se svađe i prekidi kontakata, nerazumevanje, pogrešna interpretacija reči, zastoji, ograničenja, blokade, gubitak dokumenata, razne greške, kvarovi na automobilima i kućanskim aparatima, niko nikog nije razumeo i svako je igrao neku svoju igru. Tako je moralo da bude. Planeta Merkur je vladar prirodne treće i šeste kuće horoskopa odnosno Blizanaca i Device.

 

Simbolički gledano odnosi se na saobraćaj, puteve, prevozna sredstva, transport, trgovinu, svaki vid komunikacije, uma, intelekta, govora, pisanja, izdavaštva, banaka, posla, pružanja usluga, pa čak i zdravlja jer je vladar prirodne šeste kuće koja nas podseća da je kvalitetna i raznovrsna ishrana ključ dobrog zdravlja i dugovečnosti.  Možda ćete baš sada rešiti da krenete sa nekom dijetom ili posebnim režimom ishrane, ali eto nije vam se dalo ili ste se ulenjili i čekali neko bolje vreme. Nemojte odmaj da krećete u akciju jer je Merkur i dalje u senci retrogradnosti i tako će biti sve do 26. jula 2020. godine. Ukoliko treba da potpišete neki značajan ugovor ili da obavite kupoprodaju, pričekajte kraj jula meseca, sve ostalo možete da radite već od sredine jula pa na dalje. 

 

Neki od vas su imali problema sa koncentracijom, smorenošću, uznemirenom psihom, zaboravnošću, slabim prilivom finansija, a dešavalo se i to da padnu ružne reči među braćom, sestrama, roditeljima, rođacima, komšijama ili saradnicima na poslu. Bilo je nerazumevanja između radnika i poslodavaca, zdravstvenih tegoba zbog premorenosti na poslu ali i nezadovoljstva radnom atmosferom i kašnjenjem teško zarađenog novca.

 

U ljubavnim vezama i brakovima sve je prštalo od međusobnih optužbi, poruke su lutale, neki su ih slali više puta jer iz prvog pokušaja nisu mogle da odu. Znam i one koji su za vreme retro Merkura započeli posao od kog su odustali veoma brzo. Raskidi, razvodi, troškovi, čudni ugovori sa zamkama poput fus note provlačili su se na razne načine kroz život običnih ljudi. Udesi su bili učestali, krađa dokumenata, automobila i telefona takođe. Bilo je neprijatnosti prilikom parkiranja kola u rikverc. Pošiljke su kasnile ili su otišle na pogrešne adrese sa kojih su vraćene pošiljaocu.

 

Došlo je vreme da se olobodimo od svega što sam pobrojao  kao negativnosti koje su nas mučile od 18. juna pa do danas. Sada kada Merkur kreće direktno idealno je vreme da počnete praviti planove za unapređenje kvaliteta života. Vreme je za akciju. Vreme je da se istaknete, takmičite i pobedite. Biće nam omogućena nesmetana komunikacija, bezbedna putovanja, jasnoća u razgovorima među ljudima ali i kvalitetna kupovina. Učenje će da ide mnogo lakše nego do sada.

 

Ugovori koje potpišete od kraja jula pa na dalje biće plodni i trajni. Uzmite papir i olovku u ruke i ispišite veliki životni planer 2020. i radite na sebi. Želim vam svima dobre misli, mir u duši, radost u srcu, iskrenu molitvu i zahvalnost na usnama, mnogo sloge, novca i izobilja u porodicama kao i sreće na putovanjima u narednom periodu. Nestaće konfuzija koja nas je sve opterećivala u proteklim danima. Mediji će prestati da spinuju, pa će sve nekako biti jasnije i razumnije. Merkur će u znaku Raka boraviti sve do 05. avgusta 2020. kada će preći u znak vatrenog Lava i prirodno peto polje horoskopa.

 

Podsećam vas da su u prodaji i moje HIT knjige “Rađanje novog sveta”, “Ruka spasa”, “Suze su blagoslov” i “Rat za duše”, koje možete da poručite putem Vibera +381 63 77 491 33. Na isti taj broj možete da zakažete i tumačenje vašeg horoskopa!

Velimir Remić, prognostičar Mundane astrologije