ZBOG ČEGA NAM SE ISTI PROBLEM IZNOVA VRAĆA U ŽIVOT?


Da li vam se desilo da vam se neki problem ponavlja iznova i iznova? Ako zakon privlačnosti upravlja našim životima, naše misli i osećanja su ono što stvara našu stvarnost, a to uključuje i naše probleme. Ponekad imamo negativan fokus koji je postao toliko snažan i izaziva nas da stalno privlačimo isti problem.

Zašto imamo ovaj negativan fokus?

Slede tri uobičajene navike koje proizvode probleme da se ponavljaju kroz negativnu pažnju. Ako vidite da doživljavate isti problem opet i opet, proverite da li imate neku od ovih navika:

1. Govorite ili se žalite o problemu

Ovo je najjači razlog zašto privlačimo probleme u više navrata. Mnogi od nas dosta pričaju, i skloni smo ponavljanju iste priče opet i opet. Žaljenje na problem sa leđima, lošu vezu ili bezobraznog šefa može da postane navika i to stvara dosta magnetizma za ove negativne okolnosti. Dobra vest je da je prilično lako da prestanemo da se žalimo. U početku, kada se ugrizete za jezik moglo bi da bude malo neprijatno, ali uz malo vežbe jednostavno je ograničiti negativne razgovore.

2. Opsesivno razmišljanje o problemu

Dok većina ljudi u našem društu veruje da je zabrinutost od presudnog značaja za preživljavanje, ništo ne može biti dalje od istine. Kada brinemo o našim problemima mi proizvodimo više impulsa za njih i tako smo sve dalje i dalje od rešenja koje nam je potrebno. Iako mnogi od nas razumeju da negativno razmišljanje proizvodi probleme, menjanje naših misli je lakše reći nego uraditi. Naše misli kreću se veoma brzo i dolaze bez mnogo napora pa je naša “kontrola misli” nezgodna.

Važno je da znamo da iako ste u stanju da promenite mnoge vaše namerne misli, još uvek ćete imati neke nepoželjne nenamerne misli tu i tamo, i to je u redu. Nekoliko negativnih misli neće uništiti vaš život, pa budite blagi prema sebi u ovome, posebno na početku. Kada se nađemo potpuno opsednuti problemom, možemo namerno da odvratimo misli i ovo može imati duboko dejstvo na situaciju.

Sledeći put kada pronađete sebe da ste zabrinuti ili anksizni zbog problema, jednostavno recite sebi nešto ovako: Mogu rešiti ovaj problem kasnije, ali sada ću se kofusirati na nešto što će me podići. Onda, pronađite aktivnost koja će doneti malo više radosti u vaš život. Možete gledati smešan film, pozvati dobrog prijatelja, vežbati hobi koji vas čini srećnim. Možete slušati muziku koja vas diže ili uraditi neke lagane vežbe.

Ako se naviknete na odvraćanje to je sjajno, jer vas usmerava u dobrom vibracijskom pravcu. Ako svaki put kada ste opsesivni otede korak unazad i odvratite sebe u višu vibraciju, vi ćete steći naviku koja vam pomaže da odskočite od negativnih misli brzo u svim oblastima vašeg života. Sa praksom će to postati vaše podrazumevano ponašanje da odvratite sebe kada vaše misli postanu previše negativne. Kada pozitivno ometanje postane vaš automatski odgovor na negativno razmišljanje, videće snažnu promenu u kvatiletu vaše realnosti.

3. Kako se ponašamo zbog straha

Naša dejstva imaju sposobnost da utiču na naše vibracije i uverenja. Nisu samo naše radnje odraz naših vibracija i kako se osećamo, nego takođe imaju snagu da promene našu vibraciju i kako se osećamo. Na primer, možda ste čuli da kada se osećate nisko možete jednostavno da vežbate osmehivanje i tako poboljšate vaše raspoloženje. Iako osmeh nije originalan, jednostavan akt smejanja ogleda sebe iznutra sa emotivnom stimulacijom.

Ovo se dešava jer naša raspoloženja i naše akcije rade zajedno. Kada promenimo raspoloženje, promeniće se naše ponašanje i promenom ponašanja će se takođe promeniti naše raspoloženje. Pa tako menjanjem svog ponašanja zbog problema, mi menjamo način na koji se osećamo zbog problema i onda se problem manifestuje drugačije u našoj stvarnosti.

Iz tog razloga, akcije u koje biramo da budemo uključeni imaju ogroman uticaj na okolnosti koje privlačimo. Kada se borimo sa istim problemom više puta, obično možemo naći neka ponašanja koji ukazuju na strah zbog problema. Smanjivanjem i eliminisanjem ovih strašljivih ponašanja, možemo svesno izmeniti naša uverenja i vibracije.

Na primer ako se ja borim da ostanem zdrav, moguće je da se ponašam kao da se plašim da se razbolim. Možda sam opsesvino prao ruke, uzimao vitamine za imunitet i izbegavao sve bolesne ljude. Zauzvrat ovaj negativni strašljivi fokus dovlači bolest bliže do mene. Zašto je tako? To je zato što šaljem poruku univerzumu koja viče “Ja se plašim da ću se razboleti!” Dobijamo ono na šta se fokusiramo, bilo to nešto što želimo ili ne. Kada radimo nešto što je zasnovano na strahu da izbegnemo bolest, ceo univerzum zna da mislimo o tome da ćemo se razboleti. Iako se postupa sa namerom da se smanji bolest, u mnogim slučajevima to je ustvari povaćava.

Ovo ne znači da ne treba da perete ruke, vezujete pojas ili uzimate vaše vitamine. Ako vam ove radnje pomažu da se osećate bolje zbog situacije, u svakom slučaju radi ono što moraš da uradiš. Osećaj zaštićenosti je veće vibraciono mesto nego što osećaj izloženosti i ranjivosti, pa ako preduzimanje zaštitničkih radnji vama pomažu da se osećate sigurno u momentu, onda to uradite. Ako primetite da ulažete veliki napor da biste izbegli strah ove opsesivne radnje su apsolutno deo problema. Kao i opsesivne misli, opsesivne radnje su opasne jer nagoveštavaju snažan fokus na neželjeno.

Uvek imajte na umu, najveća zaštita koju ćete ikad imati je vibraciono poravnanje. Kada projektujete veoma jake vibracije, vi ste 100% sigurni, i privući ćete samo željene događaje i okolnosti. Ako osećate da vam treba zaštita na stalnoj osnovi, preduzmite neke korake da podignete svoju vibraciju i radite na tome da umanjite svoju zavisnost od zaštitničkih radnji.  Kada vam se isti problem ponavlja, napravite neke korake za procenu i promenite svoj prostup. Izbegavajte pričanje o problemu, preusmerite sebe od opsesivnih misli i smanjite sklonost da vaše ponašanje zavisi od straha.

Ovaj trostrani pristup će usporiti negativnu pažnju koja dovlači isti problem u vaš život opet i opet. Kao krajnja napomena, budite blagi prema sebi ako se na početku mučite da prestanete da pričate o problemu, ili ako su vaše misli i akcije još uvek zabrinjavajuće i pune straha. Ne tražimo perfekciju nego pokušavamo da usporimo negativni impuls. Svaki put kad izaberete visoke vibracione misli i akcije vi smanjujete negativno privlačenje. Otklanjanje utvrđene negativne privlačnosti zahteva vežbu i naravno malo strpljenja.

(Novo doba)