PUTINOV LEKAR OTKRIVA TAJNU ZDRAVLJA SRBIMA! PAŽLJIVO SLEDITE NJEGOVA UPUTSTVA


Imunolog i član Ruske akademije nauka, Bogdan Vladimirovič Gorodiski otkriva najbitnije smernice za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja.

Imuni sistem je najvažniji za zdravlje! Prvo, sve zarazne bolesti potiču od lošeg funkcionisanja imunog sistema. Drugo su alergijske bolesti, koje su posledica lošeg  funkcionisanja imunog sistema. Treće su autoimune bolesti, gotovo sve su rezultat poremećaja u imunološkom sistemu.  Ovako imunolog i akademik Bogdan Vladimirovič Gorodiski, inače član medicinskog tima predsednika Rusije Vladimira Putina, objašnjava zbog čega je potrebno sačuvati zdrav imunitet svakog organizma.

Oko 3000 bolesti zavise od imunog sistema

- U kvantitativnom smislu, to je od oko 1000 do 3000 bolesti koje zavise od imunog sistema. Rane ne zarastaju, jer ćelije ne dobiju željeno naređenje od limfocita, ove komande nisu dovoljne, mrlje depigmentacije ili hiperpigmentacije na koži takođe su nedostatak imuniteta – objašnjava Gorodiski, koji je nedavno održao predavanje u Subotici pred nekoliko desetina zainteresovanih građana. Svi znamo da ceo imunološki sistem, sve ćelije našeg tela počinju iz koštane srži. Ovde se nalaze naši preci - matične ćelije.

Gorodiski, koji je na čelu naučnog instituta pri administraciji ruskog predsednika, ističe da naše ćelije žive samo od 10 dana do 3 meseca, i neprestano se ažuriraju i zamenjuju, te da života sintetišemo oko 12 tona ćelija i 30 tona mikroba.

- Tamo gde je centralni organ imunološkog sistema, timusna žlezda. Takođe ima hormonalnu funkciju, neki hormoni ovde sazrevaju i oni stvaraju hormone pomoću kojih naša krvna zrnca sazrevaju. Tada ulaze u krvotok i počinju da nas štite - od virusa, od mikroba, a glavna funkcija je zaštita od svega ostalog što uđe u organizam, uključujući i od sopstvenih ćelija koje su postale "vanzemaljske", zloćudne, trebalo bi da sve to identifikuju, vršeći funkciju imunološkog nadžora nad unutrašnjim okruženjem tela. Popravak timusa omogućava nam da obnovimo endokrini sistem i perifernu krv, gde je imunološki sistem odgovoran za sve – objašnjava Bogdan Vladimirovič Gorodiski.

Bitno je i fizičko i mentalno zdravlje

Zrače nas uređaji sa svih strana, pa je našem organizmu potrebna neprestana regeneracija. Postoje fizičko i mentalno zdravlje, koji su, po mišljenju cenjenog doktora, neraskidivo vezani. On ističe i da je medicina 21. veka je pred velikim izazovom, jer postojećim metodama ne može da reši problem degeneracije ćelija i ubrzanog starenja organizma. Neophodno je da koristimo metode koje će taj proces preokrenuti u proces regeneracije, obnavljanja organizma.

Osim toga, drugi veliki problem, kako kaže ruski akademik, čine tihe i spore, gotovo neprimetne infekcije, koje mnogi ne znaju da imaju. Baš one mogu da budu uzročnik teških oboljenja poput hroničnog herpesa koji vremenom dovodi do multiple skleroze.

- Veliki problem je uticaj elektromagnetnih polja koja nas okružuju - naglašava dr Gorodiski. - Primera radi, trafostanice bi trebalo da budu bar 1.500 metara od naselja, a one se često nalaze i na 50 metara. NJihov uticaj na čoveka je ozbiljan. Kada mobilni približimo uhu štetno zračenje prodire u mozak na dubini od šest do osam centimetara i isključuje imuni i endokrini sistem organizma.

Običan kompjuter zrači osam tipova zračenja koji uništavaju nervni sistem i utiču na štitastu žlezdu stvarajući probleme u organizmu. Tu su i stanice mobilne telefonije, radio-aparati i televizori, jer utiču na bolesti nervnog sistema. LJudi ne razmišljaju o tome da često mesto na kome žive narušava njihovo zdravlje. Ima mnogo geopatogenih zona.

(Magazin.novosti.rs)