TEST: ONO ŠTO PRVO VIDITE NA FOTOGRAFIJI OTKRIVA SKRIVENE STRANE VAŠE LIČNOSTI!


 Inteligencija se ne odnosi samo na domišljatost i sposobnost brzog rešavanja matematičkih zadataka. Postoje različite vrste inteligencije, a o emocionalnoj inteligenciji se u poslednje vreme posvećuje sve više pažnje. To je zapravo sposobnost razumevanja svojih osećanja i osećanja drugih ljudi.

Emocije u velikoj meri određuju našu ličnost. Ovaj mali test će vam puno reći o nivou na kojem se vaša emocionalna inteligencija nalazi. Pravila su jednostavna - pogledajte sliku i recite nam šta vam je prvo privuklo pažnju.

Trava

Ako vam je pažnju prvo privukla trava, vi ste osoba koja brine o ljudima iz svog okruženja. Ne očekujete ništa zauzvrat, već sve radite iz srca. Ali tu postoji i jedan problem. Predugo gledate travu i ne primećujete da je u daljini šuma. Tako je i u životu, vama nedostaje objektivnost. Za razliku od mnogih ljudi, ne bojite se da tražite pomoć kada vam zatreba i bez problema pokazujete i svoju ranjivu stranu.

Devojka

Ako ste prvo videli devojku na slici, onda ste tip osobe koja misli i osećanja drugih ljudi stavlja iznad svojih. Vaša emocionalna inteligencija je prilično dobro razvijena, kao i sposobnost saosećanja sa drugima. Međutim, to vas može koštati u životu. Ukoliko ne prestanete da prvo mislite na druge, a onda na sebe, to će se loše odraziti na sve aspekte vašeg života. 

Ogledalo

Ako ste prvo primetili ogledalo, vi ste osoba koja dobro vlada sopstvenim emocijama i zna da sagleda objektivno situaciju u kojoj se nalazi. Međutim, ponekad ste previše empatični i neke stavri, koje ne biste trebali, doživljavate lično. Ako je osoba iz okruženja tužna, vi ćete verovatno pokušati da pronađete šta je to muči i probati da je izvučete iz problema. 

(Stil.kurir.rs)