SAVETI ZA PRIRODNO ČIŠĆENJE DOMA ETERIČNIM ULJIMA YOUNG LIVINGA


Napokon je stiglo vreme da kažemo zbogom zimi i pozdravimo proleće! Kada je proleće u vazduhu, veselimo se buđenju prirode, cvetanju biljaka i toplim zracima sunca. Ovo je godišnje doba simbol rođenja i novog početka, što nas mnoge podstče da se bacimo na prolećno čišćenje.

Bilo da se planirate usmeriti na uređivanje prostora ili rešavanje stvari koje vam nisu potrebne radi više mesta za omiljena eterična ulja, u nastavku ćete pronaći korisne savete i trikove za prolećno čišćenje doma uz pomoć proizvoda Young Livinga sa sastojcima iz prirodnih izvora i bez toksina.

 

 Pripremite vlastitu otopinu za čišćenje pomoću sredstva Thieves® Household Cleaner

Jedna je od velikih prednosti većine naših proizvoda to što su svestrani i višenamenski. Thieves® Household Cleaner snažno je i vrlo koncentrisano sredstvo za čišćenje svih površina, uključujući drvo, granit, staklo i različite vrste tkanina. Ne sadrži štetne toksine koji se mogu nalaziti u uobičajenim sredstvima za čišćenje, što ga čini sigurnim za celu porodicu. Možete ga razrediti za dužu upotrebu, kao i dodati drugim proizvodima. Ako se borite sa tvrdokornim kuhinjskim mrljama od masnoće, rešićete ih se tako da pomešate jedan čep sredstva Thieves® Household Cleaner, jednu kap eteričnog ulja bora Pine i jednu šoljicu vode. A ako vam muke zadaje nakupljena prljavština u mašini za suđe, za blistavu čistoću pokrenite prazan ciklus pranja uz dodatak pola čepa sredstva Thieves® Household Cleaner, tri kapi eteričnog ulja zelenog limuna Jade Lemon i jednu šoljicu alkoholnog sirćeta.

 

Osvežite spavaću sobu i posteljinu

Spavaća soba trebala bi biti oaza mira i utočište od svakodnevne vreve i stresa. Snažnog smo uverenja da naša okolina direktno utiče na našu produktivnost i način razmišljanja. Zato je jako važno da zasučemo rukave i spavaću sobu učinimo svežim i urednim prostorom koji odiše toplinom. Jedan je od trikova da osvežite spavaću sobu priprema vedrog spreja za posteljinu. Da u svoj dom pozovete pozitivnu energiju proleća, širom otvorite prozore, pustite sunčeve zrake da uđu unutra i pošpricajte čistu posteljinu krasnom mirisnom mešavinom u spreju.

 

Receptura za mirisni sprej za posteljinu sa eteričnim uljima

10 kapi eteričnog ulja čajevca Tea Tree ili eteričnog ulja lavande Lavender

½ šoljice vode

1 supena kašika Hamamelis virginiana

 

VELIMIR BANNER NARUCI

 

Staklena sprej-bočica

Osvežite ormar cvetnim mirisima

Sa dolaskom toplijeg vremena, prolećno čišćenje sjajna je prilika da odložimo debele zimske džempere i kapute, a izvadimo laganiju odeću za prolećnu sezonu. Odeću koju dugo niste nosili možete osvežiti mirisnim vrećicama za ormar. Dodajte kap ili dve omiljenog eteričnog ulja na nekoliko kozmetičkih jastučića od vate, stavite ih u platnenu vrećicu i takav svežnjić dodajte u ormar među odeću kako bi odisala divnim mirisom vašeg najdražeg eteričnog ulja. Kozmetičke jastučiće od vate lako možete zameniti nakon nekog vremena da biste zadržali miris. Pomoću ovog fantastičnog trika možete se obgrliti omiljenim mirisima svaki dan!

 

Obavite prolećno čišćenje svojih misli

Proleće je vreme novog života i novih početaka. Zato su prolećni meseci idealna prilika da promenite perspektivu, napunite se pozitivnom energijom i razradite akcijski plan za motivaciju i uspeh. Ako želite mešavinu eteričnih ulja uz koju će vaš um biti organizovan poput pospremljenog doma, ovo je pravi recept za vas: pomeštajte dve kapi eteričnog ulja rimske kamilice Roman Chamomile, dve kapi eteričnog ulja bergamota Bergamot i dve kapi eteričnog ulja muškatne kadulje Clary Sage da podstaknete osećaj bistrine, usmerenosti i odlučnosti u postizanju ciljeva.

 

Za više informacija posetite me na:

Fejsbuk stranica Ja Volim Eterična Ulja - Young Living 

Viber +381 63 77 491 33

Instagram profil:  Astrolog Velimir Remić

 

Izvor: Youngliving.com